Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hentet billett - fikk bot

De fleste har fått med seg at du må gå ut av bilen for å hente parkeringsbillett. Det hadde ikke parkeringsvakta til Europark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roger Andersen fra Hamar parkerte bilen tjue meter fra parkeringsautomaten, og gikk ut for å skaffe seg parkeringsbillett.

Med billetten i hånda traff Andersen en kamerat. De pratet sammen i fem minutter. Det var nok til å få parkeringsbot.

- Jeg løp bort og spurte om det var meg han skrev bot til, sier Andersen til Hamar Arbeiderblad.

Parkeringsvakta fra Europark fortalte da at han kunne skrive bot etter tre minutter, og var overhodet ikke interessert i å høre at billetten var datert sju minutter før boten ble skrevet ut.

Han hevdet også at han hadde sett etter bilens eier uten hell.

Egentlig gratis

Det er helt gratis å parkere utenfor Grandsenteret i Hamar, men du må ha gyldig billett som gir deg rett til å stå der i 45 minutter. Skal du stå lenger, må du betale.

- Poenget er jo at det er gratis å stå der, ikke hvor fort folk klarer å få hente lapper i automaten, sier Andersen oppgitt.

Beklager ikke

- Normalt skal vi ikke ilegge kontrollavgift mens kunden henter seg billett. Vakta har anledning til å makulere kravet på stedet dersom kunden betaler mens boten skrives ut, sier Pål Gleditsch i Europark til Dagbladet.no.

Det holdt altså ikke at billetten viste svart på hvitt at Andersen snakket sant.

Hamar-mannen sendte inn en saftig klage til Europark, og de la seg flate. Dermed slapp han til slutt å betale boten.