Hentet bortført datter (7) hjem

Moren fant datteren i Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 En sju år gammel jente som var bortført til Romania, ble nylig hentet hjem til Norge av moren.

Det var faren til jenta som tok henne med til sitt hjemland Romania den 18. februar i år. Han ble siktet av norske myndigheter for barnebortføring, men ble ikke utlevert til Norge.

Lagmannsretten hadde slått fast at moren skulle ha den daglige omsorgen for jenta. Sjuåringen skulle ha blitt brakt hjem til Forsand i Rogaland innen seks uker, men da det ikke skjedde, bestemte moren seg for å ta saken i egne hender, skriver aftenbladet.no.

Etter et mislykket forsøk, reiste moren på ny tur til Romania i juni. Hun fant jenta i en hage hos noen slektninger av eksmannen, og tok henne med seg.

- Jeg føler jeg ble lettet for minst ti kilo, og har fått energien tilbake, sier moren.

Faren sier via sin advokat Tone Linn Thingvold at han tok med seg datteren fordi han er redd moren mangler evne til å ha omsorg for henne. Han skal ha bortført jenta en gang tidligere, men kom da tilbake med henne.

Ifølge politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen i Rogaland politidistrikt handlet moren ikke i strid med rumensk lov da hun tok med seg datteren tilbake til Norge. Faren vil derimot bli pågrepet dersom han kommer hit til landet igjen.

(NTB)