Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hentet Buster (6) - inne lå matfar drept

Da Bjørn Borlaug fra dyrevernsnemnda kom for å hente hunden Buster (6) som gikk løs i hagen utenfor eierens hjem, visste han ikke at den 59-årige matfaren lå drept innenfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅSANE/OSLO (Dagbladet): Drapssaken på Toppe i Åsane i Bergen er uoppklart. Den 59-årige rullestolbrukeren som bodde i huset, ble drept en gang mellom torsdag klokka 22.30 og lørdag kveld i forrige uke. Torsdag slapp 59-åringen ut hunden sin, Buster, slik han pleide. Han var dårlig til beins, og lot hunden gå løs rundt huset.

Mandag ble dyrevernsnemnda varslet av ekteparet som eier huset der 59-åringen ble drept. De trodde leietakeren hadde reist fra hunden sin, siden de ikke hadde sett ham siden torsdag.

- Da jeg hørte adressen, visste jeg med en gang hvem det gjaldt, sier Bjørn Borlaug, leder i dyrevernsnemnda i Bergen. Bekymrede naboer har tidligere gjentatte ganger kontaktet nemnda om dyreholdet til den drepte. Dyrevernsnemnda har også blitt kontaktet av politiet, som har rykket ut til husbråk ved adressen.

- Denne gangen måtte vi ta hunden med oss. Vi trodde jo eieren var reist. Egentlig var jeg lettet over at han ikke var hjemme, for jeg var sikker på det ville bli bråk dersom han hadde vært der, sier Borlaug.

Ikke avhørt

Bjørn Borlaug tok med hunden, skrev en melding, festet den på døra og gikk - uten å merke noe uvanlig. På vei til bilen kikket han gjennom stuevinduet, men så ingen hjemme. Buster var i fin form, og ble brakt til kennel.

- Jeg har vel ikke helt tatt inn over meg at han lå drept på den andre siden av veggen, sier Borlaug, som fortsatt ikke er blitt kontaktet av politiet i saken.

- Jeg synes det er rart at de ikke har ringt. Fredag dro jeg forbi åstedet, og sa da til tjenestemannen som sto der at det var jeg som hadde hentet hunden. Han skulle gi beskjed, og jeg ville bli oppringt, forteller Borlaug. Politiet sa seint i går til Dagbladet at Borlaug snart vil bli avhørt.

Etterforskerne ønsker nå kontakt med alle som har vært i nærheten av huset til den drepte. Også alle som har sett folk og biler i nærheten av boligen, er bedt om å ta kontakt. Kanskje kan også hunden Busters atferd bidra til å finne en løsning på kriminalgåten.

- Hunden pleide å bjeffe mot ukjente som kom til huset, så hvis folk har hørt hundebjeff fra stedet på noe tidspunkt, kan det også være interessante opplysninger, sier lensmann Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon.

Tips

Etterforskningen er hittil begrenset til avdødes nærmiljø og omgangskrets, samt kartlegging av offerets liv. Politiet har fått flere tips i retning mulige gjerningspersoner. Noen av de mer konkrete tipsene er anonyme.

- Totalt har vi fått inn 15- 20 tips fra publikum, noen av disse er interessante. Vi har fremdeles ingen mistenkte i saken, sier Vardøy.

Etter det Dagbladet erfarer, hadde drapsofferet store økonomiske problemer og gjeld, selv om han utad likte å gi inntrykk av å være rik. 59-åringen har hatt ulike økonomiske og rettslige konflikter med flere personer. Politiet ønsker ikke så si noe om mulig motiv, og sier det er for tidlig å se noen episoder i sammenheng.

TAUST VITNE: Leder i dyrevernsnemnda Bjørn Borlaug er ikke kontaktet av politiet. Buster blir nå plassert bort.
FUNNET DREPT: En 59 år gammel rullestolbruker ble torsdag funnet drept i denne boligen i Åsane utenfor Bergen. Liket kan ha ligget i ei uke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media