Hentet hjelp til ingen nytte

BODØ (Dagbladet): Da drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle dro fram øksa, forsvant 23-år gamle Tage M .Nilsen umiddelbart ut for å varsle politiet og hente hjelp. Minutter senere ble Linn Charlott Nesblom drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble redd. Jeg kjenner Jørn-Are fra før, og vet hva han står for. Da han dro fram øksa og gikk mot Daniel Mikkelborg, tok jeg mobiltelefonen med meg og forsvant ut. Jeg ba Elisabeth, kjæresten min, om å bli med meg. Vi brydde oss ikke om å ta på oss sko en gang, forklarte 23-åringen i retten.

Han var den eneste av vorspiel-deltagerne som ikke hadde drukket alkohol på drapskvelden. Han er også den som har forklart seg tydeligst og sikrest i Salten herredsrett.

Spark

- Da Jørn-Are kom inn gikk han rett bort til Linn og slo henne. Broren min ba han roe seg ned, og ble sparket i brystet av Jørn-Are. Etter at han sparket broren min, dro han fram øksa. Det var det siste jeg fikk med meg, sa 23-åringen.

Han ringte umiddelbart til sin mor som skal ha ringt politiet klokka 22.20. Bilturen gikk til Inger Torrissen som er eier av Halsa gjestegård der drapet skjedde.

- Jeg forklarte at Jørn-Are hadde gått berserk med øks. Det var først da jeg kom tilbake til gjestegården jeg fikk vite at han hadde stukket Linn med kniv, forklarte Nilsen.

Sint

Han mener at Sæle så sint ut da han kom til leiligheten der Linn og vennene hennes hadde vorspiel.

- Jeg hadde hørt om Jørn-Are og Linn, og det sier seg vel selv at det var henne han var ute etter siden han gikk rett bort til henne og slo henne, sa 23-åringen.