Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hentet med helikopter fra isglatt fjell

Kveldsfrost utviklet dramatisk påsketur i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen la ut på påsketur i solskinn og med godt feste i snøen. Men snikende kuldegrader utover kvelden omgjorde det bratte Lofoten-fjellet til en issklie. Påsketuristen torde ikke annet enn å ringe nødnummmeret 113.

- Forholdene var flotte da mannen la ut på dagstur på fjellet Kokken ved Djupfjorden vest av Reine. Han skjønte etterhvert at underlaget var dramatisk endret da han skulle ned igjen de 250 bratte høydemetrene, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Kvart på elleve i går kveld så han ingen annen vei ned enn å ringe 113. Den telefonen havnet hos AMK-sentralen i Bodø, som ekspederte videre til Hovedredningssentralen og 330 skvadronen.

Slipper regning

En halv time over midnatt fikk politiet melding om at påsketuristen var framme ved egen dørstokk - brakt av Sea King redningshelikopter.

- Mannen handlet klokt slik situasjonen utviklet seg, og han slipper nok regning for helikoptertransporten. Men det er ikke dermed sagt at det bare er å ringe etter helikopter når det er lang og bratt vei hjem, sier operasjonsleder Munkevold.

I formiddag fikk to andre påsketurister hjelp av 330 skvadronen hjelp ned fra påskefjellet. To fjellvante menn i 20-årene hadde gått seg fast i Tosenfjellet i Brønnøy, og ble hentet hjem etter at de hadde fått kontakt med mobiltelefon.

HJEM MED HELIKOPTER Lofotens stupbratte fjell kan være ubarmhjertige når kuldegradene lager rutsjebane, er et av Forsvarets Bell-helikoptre på vingene. Det var et Sea King-helikopter fra 330 skvadronen som hentet den uheldige påsketuristen på fjellet Kokken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling