Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hentet ned av redningshelikopter

De fem savnede turgåerne er i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem turgåerne, som er i familie, ringte politiet i 18.00-tiden i dag og meldte om at de hadde gått seg vill i tåken i fjellet Stokkanhatten i Brønnøysund. Redningsaksjonen ble satt i verk umiddelbart. 

Det første redningsmannskapet var hos turgåerne først klokken 22.47. Først klokka 01.30 natt til tirsdag var de fem hentet ned fra fjellet. På grunn av kraftig turbulens tok det lang tid før redningshelikopteret fant et sted å lande trygt.

Nedkjølt

- De ble funnet i fjellet ovenfor tettstedet Hvithus. På grunn av kulde, vind og lite klær i forhold til været, ble de nedkjølt. De er kalde og naturlig nok veldig slitne, sier Bjugn.

Redningsmannskapet tok hånd om familien og ga dem tørre, varme klær og noe varmt å drikke under ventetiden.

Det måtte redningshelikopter til for å redde dem ned fra fjellet på grunn av vanskelig terreng.

Været

Været skapte problemer for redningsmannskapet som  hadde vanskeligheter med å finne de savnede på grunn av lavt skydekke.

Nå håper redningsmannskapet at været ikke vil skape problemer for helikoptret som skal frakte turgåerne hjem.

- I dette kystområdet skifter været raskt. Blir været dårligere, kan det bli vanskelig for helikoptret å få  fraktet dem hjem, sier Bjugn.