Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hentet pakke - funnet død en halvtime seinere

Mysterium i Hokksund. Står uten mistenkte etter det som trolig er drap på en mann i 70-åra.

FULL ETTERFORSKNING: Den avdøde mannen i 70-åra obduseres i dag. Obduksjonen vil føre politiet nærmere svar om hva som kan ha skjedd mannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FULL ETTERFORSKNING: Den avdøde mannen i 70-åra obduseres i dag. Obduksjonen vil føre politiet nærmere svar om hva som kan ha skjedd mannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Det er satt i gang full drapsetterforskning etter funnet av en død mann i 70-åra i Hokksund utenfor Drammen på kvelden lille julaften.

Mannen hadde skader da han ble funnet klokka 19.37 mandag kveld og ble erklært død klokka 20.24.

Politiet mener imidlertid at mannen bare var ute og luftet hunden sin da hendelsen skjedde i går kveld. Ifølge politiet var mannen innom Coop Extra i Hokksund og hentet en pakke bare en halvtime før han ble funnet.

Polititeori

ETTERFORSKER DRAP: En mann i 70-åra ble funnet på gata i Hokksund sentrum mandag kveld, og kort tid seinere erklært død på stedet. Politiet etterforsker dødsfallet som mulig drap. Foto: Joakim Fjeldli Vis mer

Coop-butikken midt i Hokksund sentrum ligger omkring ti minutters gange fra funnstedet.

Politiet forsøker nå å nøste opp i hvorfor en eldre mann tilsynelatende ble drept midt i Hokksund på kvelden lille julaften.

- Obduksjonen foregår nå. Vi jobber ut fra den mest sannsynlige teorien om at han er drept, sier politiinspektør Per Morten Sending til Dagbladet tirsdag formiddag.

Ingen mistenkte

Politiet er i ferd med å danne seg ei tidslinje over mannens bevegelser før drapet. Både turen med hunden og hentingen av pakka på Coop er sentrale spor i bevisjakten.

Politiet har ingen mistenkte i saken, og heller ikke signalement fra personer som kan ha observert noe i nærheten. Flere hundepatruljer lette i området mandag kveld, uten funn.

Politiet tror ikke mannen var et tilfeldig offer.

- Ingenting tyder på at folk bør være redde. Vi jobber ut ifra en teori om at det ikke var en ren tilfeldighet at gjerningspersonen var der vedkommende var, sier Sending til NRK.

Politiet vil imidlertid avhøre flere vitner og blant annet samle inn videomateriale fra overvåkningskameraer.

- Vi har noenlunde oversikt og begynner å danne oss en tidslinje. Likevel gjenstår det mye arbeid i løpet av dagen i dag, sier Sending.

Ikke ran

MANNGARD: Politibetjenter med lykt lette etter spor på åstedet seint på kvelden lille julaften. Foto: Joakim Fjeldli
MANNGARD: Politibetjenter med lykt lette etter spor på åstedet seint på kvelden lille julaften. Foto: Joakim Fjeldli Vis mer

Det er uklart om den avdøde mannen hadde pakka på seg da han ble funnet og om hunden hans var i nærheten.

- Jeg har ikke oversikt over hvor det var på tidspunktet, men det er ingenting som tilsier at dette var et ran eller noe sånt, sier politiinspektøren.

Han vil ikke fortelle noe om skadene på mannen.

- Hvordan han eventuelt ble drept og med hva kan jeg ikke si noe om per nå, sier politiinspektøren.

Hørte smell

Til Drammes Tidende forteller to naboer, et eldre ektepar, at de hørte et høyt smell fra stedet der mannen ble funnet død mandag kveld.

- Vi trodde først det var noen som hadde skutt opp en nyttårsrakett, men skjønte at noe alvorlig hadde skjedd da flere biler stoppet, og noen startet hjertekompresjon på en mann som lå på bakken, sier kvinnen.

Søker dashbordkamera

Politiet har fått inn flere tips i saken. De mener ikke at mannen har blitt utsatt for en ulykke langs den trafikkerte veien i Hokksund. De ber også folk med dashbordkamera på bilen om å melde seg.

Politiet er blant annet interessert i biler påmontert dashbordkamera og som har kjørt i området ved Loe Bruk mellom klokka 18.30 og 20.30 om å sikre eventuelle opptak og overlevere disse til politiet.

Politiet har også varslet Kripos, men det er ikke avgjort om de skal kobles inn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!