- Hentet skuddsikker vest og to pistoler før dødelig møte

Den drepte Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed (28) prøvde å sikre seg mot angrep.

PLANLAGT? Mange av den dreptes venner spekulerer i om flere kan være involvert i det som kan ha vært en ren henrettelse av en Young Guns-leder i denne bilen på Haugerud i går kveld.  Foto: JOHN T. PEDERSEN
PLANLAGT? Mange av den dreptes venner spekulerer i om flere kan være involvert i det som kan ha vært en ren henrettelse av en Young Guns-leder i denne bilen på Haugerud i går kveld. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips om motivet for drapet? Send sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring/tekst 412 15 090 (rett til journalist).

(Dagbladet.no):Før det uventede drapet på Mohammed Javed (28) i går var det etter det Dagbladet.no erfarer planlagt en form for møte mellom de to involverte Young Guns-toppene og en tredjepart - trolig siktede Stig Millehaugen.

Javed skal imidlertid ha vært svært hemmelighetsfull tidligere samme dag, og flere andre Young Guns-medlemmer som visste om at «noe» skulle foregå skjønte først etter drapet at deres gode venn og «bror» var i akutt livsfare.

Trolig skutt i hodetMen drapsofferet selv skal ha følt seg mer truet enn vanlig i forkant av situasjonen. Kort tid før han dro til det lysskye møtet oppsøkte han en av gjengmiljøets faste våpenleverandører i Osloområdet. Der skal han ha fått utlevert to 9 mm pistoler og en skuddsikker vest - det sistnevnte et sikkerhetstiltak Javed sjelden har benyttet.

«Tåler denne 4-5 skudd», skal Javed ha spurt leverandøren om vesten, og fikk bekreftende svar. Angivelig skal han fulgt opp med et retorisk spørsmål: «Men hva skjer om jeg blir skutt i hodet?». Akkurat det skal altså ha blitt utfallet seinere på kvelden, før gjerningsmannen eller -mennene satte fyr på bilen der Javed satt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer