Nav-skandalen

Hentet ut av fengsel etter ni dager

Kalt inn til soning like før Nav-skandalen sprakk.

SONET: James Rogers (41) sonet trygdesvindeldommen i Sandeid fengsel i Rogaland. Men oppholdet ble kort. Foto: Jarle Vines / Wikimedia Commons
SONET: James Rogers (41) sonet trygdesvindeldommen i Sandeid fengsel i Rogaland. Men oppholdet ble kort. Foto: Jarle Vines / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

James Rogers (41) ble for to uker siden plutselig hentet ut av fengselet før tida mens han sonet sin trygdesvindeldom på 60 dager.

- Midt på natta ble jeg vekket. «Du må pakke nå», sa de, forteller 41-åringen til Dagbladet.

41-åringen er en av minst fire som er domfelt i år, på tross av at Arbeids- og sosialdepartementet i desember i fjor ble varslet om at tolkningen av EU-regelverket for stønad under utenlandsopphold kunne være feil.

Da Rogers kom til soning denne måneden, var så vel departementet som Nav fullt innforstått med at reglene må endres. Men påtalemakten og Kriminalomsorgen ble ikke varslet om skandalen før denne uka.

Reiste til Norge

Familiefaren uttalte seg først til BA. Han ble i mars i år dømt for bedrageri av 224 625 kroner i arbeidsavklaringspenger, etter at Nav fant ut at han i stønadsperioden i 2015 og 2016 egentlig befant seg i London og ikke i Bergen da han fylte ut meldekortene.

Rogers, som nå er bosatt i den britiske hovedstaden, erkjente straffskyld under rettssaken i Bergen tingrett, men forklarte at han ikke skjønte at oppholdslandet utgjorde en forskjell for retten til stønad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.