Henvist til å bo på gata

Han er psykisk ustabil, paranoid og voldelig, og nå blir han henvist til gata. Kurderen blir en av 3.000 utlendinger som lever som løsgjenger uten adresse, penger eller rettigheter her i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hver dag går jeg rundt med kniv. Alle vet at jeg har kniv, sier han. 32-åringen frykter at han selv kan være til fare for seg sjøl og andre. Flere ganger har han blitt tvangsinnlagt på psykiatrisk sjukehus på grunn av sjølmordsfare, og voldelig atferd overfor andre.

Før jul raserte han inventaret i resepsjonen på i utlendingsnemndas lokaler i Oslo.

Hører stemmer

Nå sier kurderen at han ikke ønsker å utøve vold på andre, men at han kan miste kontroll over egne handlinger. Han hevder han hører stemmer i hodet. Men psykiatere som har behandlet ham, mener han ikke er psykotisk. Han har fått diagnosen paranoid og dyssosial personlighetsforstyrrelse (psykopatiske trekk).

Dette gjør at han er et svært vanskelig tilfelle å behandle, noe som også fremgår av journalene.

Dagbladet treffer ham hos hans advokat i Oslo, men heller ikke her er det mer hjelp å få. Den 32 år gamle irakisk kurderen har fått avslag på asylsøknaden, og fristen for å dra ut av landet er gått ut.

Kastes på gata

Neste uke blir han kastet ut av leiligheten sin, og da er en benk i parken eneste tilbudet han har. Sosialsjef i Ullern bydel, Toril Sagen, sier de ikke kan lenger kan hjelpe mannen siden han har fått avslag på asylsøknaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer