Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Henvist til kriminalitet for å overleve

Advokat John Christian Elden sier den hyperkriminelle 33-åringen skulle vært henvist til psykisk helsevern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stavanger-mannen har i løpet av de siste 11 år sittet 8 av dem uberettiget i fengsel, sier Elden til Dagbladet.no.

Han forsvarer den 33 år gamle mannen som er domfelt 29 ganger og er registrert med 70 lovbrudd etter siste dom.

Elden har nå begjært 25 av dommene tatt opp på ny, og statsadvokat Tormod Haugstad sier til Dagbladet.no at de vil legge ned påstand om at mannen frifinnes.

- Mannen er psykisk utviklingshemmet, men ingen har villet ta ansvar for hans dagligliv. Han har vært plassert på gata og henvist til vagabondisering og småkriminalitet for å overleve, sier Elden.

Han peker på at mannen, ifølge psykiatere som nå har undersøkt han, ikke er i stand til å fange opp tid eller sted for hvor han befinner seg.

- Etter at det i år ble foretatt en rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen etter at jeg begjærte straffedommene mot mannen gjenopptatt, er det fastslått at han aldri skulle vært domfelt, men i stedet vært fulgt opp av det psykiske helsevern, sier Elden.

Han peker på at hans klient har vært en kasteball som ingen har tatt ansvar for, og der samfunnet har brukt fengsel som oppbevaringsanstalt mens mannen er blitt dårligere og dårligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media