Du leser nå Dagbladet Pluss

Her aksjonerer politiet mot en av Oslos pizzarestauranter

Greske Vasilis (26) sier han jobbet for 19 kroner i timen på en pizzarestaurant i Oslo.

PÅGREP ANSATTE: Under aksjonen mot Happy Time, pågrep politiet to arbeidstagere som ikke hadde papirene i orden. Foto: TORBJØRN BERG
PÅGREP ANSATTE: Under aksjonen mot Happy Time, pågrep politiet to arbeidstagere som ikke hadde papirene i orden. Foto: TORBJØRN BERGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ba dem kalle meg for «skláva», altså slave. For det var det jeg var, sier Vasilis (26).

Han er en av de mange grekerne som har tatt den lange veien fra den greske middelklassen til underbetalte jobber i Vest-Europa.

Moren er lærer på en videregående skole i Hellas og faren er historiker og arkeolog. Selv har han endt opp på en pizzarestaurant i Oslo.

Vasilis hevder han betalte 120 euro (958 norske kroner) for jobben i Oslo. Den fikk han via et privat arbeidsformidler i Aten.

- Jeg hadde forsøkt å få jobb i over ett år, og jeg hadde til slutt ikke noe alternativ enn å låne penger av familien for å reise til Norge for å jobbe, sier Vasilis. Men jobben ble «en drøm, som snart ble knust, ifølge Vasilis.

Sover på gata

Grekeren startet å jobbe for pizzarestauranten Happy Time 9. juli. Der jobbet han sju dager i uka, helt opptil 18 timer i døgnet, ifølge hans egne notater.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.