UNDERSØKER GARASJE: Politiet har sperret av et hus på utkikk etter bilen som kjørte på faren til Stella Mwangi på tirsdag. Det står to biler som passer til politiets signalement på bilen som kjørte på Jeff Mwangi Kwirikia. Foto: Øistein Monsen
UNDERSØKER GARASJE: Politiet har sperret av et hus på utkikk etter bilen som kjørte på faren til Stella Mwangi på tirsdag. Det står to biler som passer til politiets signalement på bilen som kjørte på Jeff Mwangi Kwirikia. Foto: Øistein MonsenVis mer

Her aksjonerer politiet mot hus

Jakter på dødsbilen som kjørte på faren til Stella Mwangi. - Det har vært en utvikling i saken, sier lensmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet aksjonerer nå mot et hus på jakt etter bilen som kjørte på faren til Stella Mwangi.

Jeff Mwangi Kwirikia (54) døde i påkjørselen ved Dal tirsdag ettermiddag.

Dagbladets reporter på stedet opplyser at det står en rød og en svart Citroen Berlingo parkert inne i garasjen med fronten vendt innover.

Politiet har tidligere opplyst at de har vært på jakt etter en mørk varebil, muligens en Berlingo. De sitter på videoopptak av bilen fra før ulykken fant sted.

Sperret av Området rundt huset blir nå sperret av. Lensmann i Ullensaker, Morten Huse, ønsker foreløpig ikke å kommentere om de har funnet riktig bil.

- Det vil jeg foreløpig ikke kommentere. Vi holder på med et arbeide som vi skal kontrollere og fullføre, sier Huse til Dagbladet.

Han ønsker heller ikke å kommentere om det er skader på noen av bilene som står parkert i garasjen.

Gode spor - Vi arbeider foreløpig med flere teorier og vil kontrollere det vi jobber med, sier Huse, men legger til at det har vært en utvikling i saken.

Huse opplyser videre at de vil sende ut en pressemelding snart, og at de vil holde en pressekonferanse klokka 15.00.

Lensmannen har tidligere sagt de har gode spor i jakten på bildrapsmannen.

- Sammenholdt med vitneutsagn tror vi at bilen har oppholdt seg i området rundt Dal stasjon før hendelsen. Vi oppfordrer derfor de som kan ha hatt en liten kassevogn på besøk, eller sett en slik bil i nærheten, om å melde fra til politiet, sa Huse til Dagbladet tidligere i dag.

Dro fra åstedet Jeff Mwangi Kwirikia ble funnet av en annen trafikant som kom kjørende. Politiet fikk melding om ulykken tirsdag ettermiddag klokka 14.09, og dødsfallet ble meldt 14.18.

Påkjørselen skjedde på fylkesvei 454 (gamle E6) sør for Dal sentrum. Sjåføren stak fra åstedet.

Sjåføren er en mannsperson, trolig i 20-30-åra, har politiet tidligere opplyst.

Stella Mwangi og hennes far hadde et svært nært forhold.

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag. Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året,» skriver plateselskapet EMI i en pressemelding.

Dagbladet kommer med mer.

NÆRT FORHOLD: Stella Mwangi og hennes far  Jeff Mwangi Kwirikia sto hverandre svært nært. Foto: Tommy Arnesen / Stella Pictures
NÆRT FORHOLD: Stella Mwangi og hennes far Jeff Mwangi Kwirikia sto hverandre svært nært. Foto: Tommy Arnesen / Stella Pictures Vis mer