Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her aksjonerer politiet mot SOS Rasisme

Økokrim og politiet samarbeidet i aksjon mot organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ransaket  dag SOS Rasisme sine lokaler i Oslo, som ligger i Pilestredet. Politiet gikk inn i lokalet rundt klokka 11.30 og kom ut en time senere med flere datamaskiner.

Politiet etterforsker organisasjonen for medlemsjuks og omfattende juks med studiestøtte over en periode på sju år.

Hovedkontor Operasjonen er et samarbeid mellom Haugesund-politiet og Økokrim.

Hele den politisk valgte ledelsen i SOS-rasisme hadde dette som hovedkontor gjennom siste halvdel av 2000-tallet.

- Ransakingen gjøres etter en beslutning fra Oslo tingrett. Vi har bistand fra Økokrim, som også bidrar til etterforskningen her i Oslo, sier politietterforsker Einar Endresen til Dagbladet.

Var brann Etter det Dagbladet kjenner til inneholdt lokalene store mengder dokumenter og flere datamaskiner. Men politiet tok ikke med seg noen dokumenter under dagens ransaking.

- Det var en brann i lokalene tidligere i år, som gjør at noen datamaskiner er sterkt skadet. De andre skal vi kopiere innholdet fra, før vi fortsetter å legge puslespillet vi er i gang med. Vi følger pengesporet, sier Endresen.

SOS Rasisme er sterkt uenige med politiet om ransakingen.

PUSLESPILL: - Nå fortsetter vi å legge puslespillet vi er i gang med, sier politietterforsker Einar Endresen. Foto: Håkon Eikesdal
PUSLESPILL: - Nå fortsetter vi å legge puslespillet vi er i gang med, sier politietterforsker Einar Endresen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Vi mener det ikke finnes noe grunnlag for noen razzia på vårt kontor i Oslo. De anklager som blir fremma mot SOS Rasisme kan ikke belyses med noen razzia, sier organisasjonens daglige leder, Kjell Gunnar Larsen, til Dagbladet.

Medlemsjuks Sommeren 2010 avslørte Dagbladet et omfattende medlemsjuks i organisasjonen SOS Rasisme, etter hvert har det også blitt avslørt at organisasjonen blant annet har brukt medlemspenger til å investere i eiendommer, og at personer i SOS Rasisme har hentet ut store pengesummer i form av godtgjørelser som er i strid med skatteforskriften og til private ferier.

Men SOS Rasisme har nektet å betale tilbake pengene staten og støtteordninger har bevilget.

I mai i år ble det varslet at en ny gransking av organisasjonen var i gang.

PROTESTERER: Daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, er uenig i politiets ransaking av organisasjonens kontorer i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl
PROTESTERER: Daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, er uenig i politiets ransaking av organisasjonens kontorer i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!