Her angriper bjørnebinna

Få sekunder etter at Christopher Strutz (28) tok dette bildet, gikk binna til angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først da bjørnen var fem meter fra Oslo-karen, stoppet hun opp. Det dramatiske angrepet fant sted i Härjedalen i Sverige, nær grensa til Norge, mandag denne uka.

-  Jeg var på leting etter bjørnespor, og hadde gått 6-7 kilometer langs en grusvei, sier Christopher Strutz (28) til Dagbladet.

Ville ta bilde

-  Plutselig så jeg en liten bjørnunge, omtrent 25 meter foran meg på veien. Med en gang den fikk øye på meg, forsvant den inn i skogen.

Strutz fulgte etter bjørnungen, for å forsøke å få et bilde av den.

-  Binna kom ut før jeg rakk å komme fram til stedet ungen løp inn. Først sto den rolig og så på meg. Den var tydelig sint, og begynte å gå sakte mot meg. Jeg rygget sakte bakover.

-  Da den var 15 meter fra meg, gjorde den et byks og begynte å løpe rett mot meg. Jeg reagerte med å brøle «Fyyy!» og «Gå vekk!» av full styrke og slo stokken min hardt i bakken. Da bjørnen var fem-seks meter unna meg, skvatt den til, kastet seg bakover og styrtet inn i skogen, sier Strutz.

Aldri sett bjørn før

Han har tidligere vært på turer i området, men aldri sett bjørn før.

-  Jeg ble alvorlig skremt. Jeg skalv voldsomt etterpå, og gikk rett tilbake til bilen min. Det tok litt under en time å gå tilbake, og jeg så meg over skuldra hele tida, sier han.

Og ja: Christopher har lært noe av opplevelsen.

-  Jeg kommer definitivt til å være litt mer forsiktig når det gjelder bjørnunger i framtida. Jeg skal i hvert fall ikke følge etter en.

Han er derimot glad for at han ikke forsøkte å løpe sin vei.

-  Hadde jeg begynt å løpe, tror jeg det hadde gått galt.

SKREMT: Christopher Strutz vil være mer forsiktig i framtida.
ANGREP: Denne binna ble rasende da Christopher Strutz kom i nærheten av ungen hennes.