Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her angriper de funksjonshemmede Kenneth (26) med strømpistol

- Helt grusomt, sier politimester til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den brutale overvåkningsvideoen som ryster USA viser funksjonshemmede Kenneth Matherne (26) bli overfalt og ranet midt på natta i byen Houma i den amerikanske delstaten Lousiana 11. november i år.

- Det de gjorde var helt grusomt. Det ble ikke bare en sak for politiet, men det berørte hele samfunnet. Det har vært mange reaksjoner, og jeg har fått massevis av epost fra innyggerne i byen, sier politimester Todd Duplantis til Dagbladet.

Ved hjelp av nettopp samfunnet klarte Duplantis og hans kollegaer å pågripe Drake Mobley (17) og Tre Paul Brittion (19) for overfallsranet.

- Vi er veldig glade for at vi klarte å ta disse to personene. Det tok oss over en måned, med takket være tips fra lokalsamfunnet kunne vi gjøre pågripelse. Folk har kommet med mye ros til meg personlig for at de er tatt, og folk er helt åpenbart glade for det, sier han til Dagbladet.

De to tenåringene skal ha slått Kenneth Matherne til blods med rundt seks slag. Deretter skal de ha brutk en strømpistol mot nakken hans, før de stjal lommeboka og telefonen hans.

Overvåkningskameraet viser også at de to kom seg avgårde med en Ford Explorer.

- Jeg tror de lo av det. Jeg tror de tenkte at de kunne komme unna med det, sier Matherne til WGNO.

Matherne sitter igjen med en brukket nese, to blåveiser og en sprukket leppe - men også svært mye støtte. Han har blant annet fått flere donasjoner. Politiet har blant annet fått ny sykkel, kontanter, samt gavekort på klær og mat.

VOLD: Her overfaller de Kenneth Matherne (26) brutalt på åpen gate. Foto: Houma-politiet
VOLD: Her overfaller de Kenneth Matherne (26) brutalt på åpen gate. Foto: Houma-politiet Vis mer