Her angriper hvithaien

Padletur ble mareritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dette er kajakkturen som ble et mareritt for deltagerne. Gruppen var ute og padlet da de fikk nærgående besøk av en hvithai, skriver Daily Telegraph Australia.

Advart av fiskere
En av padlerne endte i vannet da haien dyttet til kajakken hans. 29 år gamle Steve Kulcsar måtte trå vannet samtidig som den fem meter lange haien sirklet rundt ham. Han forteller at de ble advart av noen fiskere like ved.

- Det var en fisker som ropte at det kom en fem meter lang hai mot oss. Vi trodde bare han forsøkte å skremme oss for moro skyld, men like etter så vi en stor finne, forteller han til avisa.

29-åringen fortalte at haien dyttet ham i vannet.
- Jeg var ikke veldig redd for haien, faktisk. Jeg visste at den var der, men min først tanke var å komme meg tilbake i kajakken så fort som mulig.

 Han tror at det var bevegelsene hans som gjorde at haien gikk etter båten hans.

- Da den svømte forbi meg trodde jeg at jeg var trygg, så jeg padlet så raskt jeg kunne i motsatt retning. Jeg tror det var min feil, for da snudde den rundt og jaget meg. Jeg tror at hvis jeg hadde holdt meg i ro ville alt vært ok.

 

Tok seg et par øl
Etter et minutt i vannet klarte han å komme seg opp i kajakken igjen. Fiskerne fikk dratt ham over i sin båt. Etter ti nevepirrende minutter mistet hvithaien interessen for padlerne og svømte sin vei.

 Kulscar tar det hele med stor ro i etterkant.

- Jeg er ikke redd i det hele tatt nå. Da det skjedde ble jeg redd, men nå har jeg tatt meg et par øl.

Møtet mellom ham og haien skjedde ved Sydney. Samme dag som Brian Guest ble drept av hai i Perth, på den andre siden av landet.