Her angriper infiltratører palestinske steinkastere - før israelske soldater rykker inn

Tre palestinske steinkastere skadd av pistolmenn som mistenkes å være israelsk hemmelig politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre palestinere ble ifølge journalister i nyhetsbyrået Agence France Presse (AFP) skadet i dag, en av dem alvorlig, av skyttere som hadde infiltrert en gruppe palestinske steinkastere. Infiltratørene antas å være israelsk politi som arbeidet undercover.

Videoen viser en gruppe palestinere som har dekket seg til med hodeplagg, og som kaster stein mot en gruppe israelske soldater ved kontrollpunktet Bet El utenfor Ramallah.

Plutselig trekker fire av dem - en ikledd Hamas' flagg - fram pistoler og gir seg til å skyte mot gruppen de like før tilsynelatende har vært en del av.

Drives på flukt Det tyrkiske, engelskspråklige nettstedet Daily Sabah skriver at ordet «Mustarabiin» hørtes straks infiltratørene trakk fram pistoler, noe som skal ha skjedd etter at et hundretalls demonstranter hadde kastet stein i flere timer. «Mustarabiin» er uttrykket som benyttes for infiltratører utkledt som palestinere.

Snart får infiltratørene hjelp av tungt væpnede israelske soldater som rykker inn, og sammen driver de mesteparten av gruppen av steinkastere på flukt.

Noen av palestinerne kommer seg ikke raskt nok vekk, og videoen viser at flere av dem utsettes for en brutal behandling med slag og spark idet de slepes bort langs bakken, mens blodet strømmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer