Her angriper infiltratører palestinske steinkastere - før israelske soldater rykker inn

Tre palestinske steinkastere skadd av pistolmenn som mistenkes å være israelsk hemmelig politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre palestinere ble ifølge journalister i nyhetsbyrået Agence France Presse (AFP) skadet i dag, en av dem alvorlig, av skyttere som hadde infiltrert en gruppe palestinske steinkastere. Infiltratørene antas å være israelsk politi som arbeidet undercover.

Videoen viser en gruppe palestinere som har dekket seg til med hodeplagg, og som kaster stein mot en gruppe israelske soldater ved kontrollpunktet Bet El utenfor Ramallah.

Plutselig trekker fire av dem - en ikledd Hamas' flagg - fram pistoler og gir seg til å skyte mot gruppen de like før tilsynelatende har vært en del av.

Drives på flukt Det tyrkiske, engelskspråklige nettstedet Daily Sabah skriver at ordet «Mustarabiin» hørtes straks infiltratørene trakk fram pistoler, noe som skal ha skjedd etter at et hundretalls demonstranter hadde kastet stein i flere timer. «Mustarabiin» er uttrykket som benyttes for infiltratører utkledt som palestinere.

Snart får infiltratørene hjelp av tungt væpnede israelske soldater som rykker inn, og sammen driver de mesteparten av gruppen av steinkastere på flukt.

Noen av palestinerne kommer seg ikke raskt nok vekk, og videoen viser at flere av dem utsettes for en brutal behandling med slag og spark idet de slepes bort langs bakken, mens blodet strømmer.

En av steinkasterne er alvorlig skadd, og har ifølge Daily Sabah blitt skutt i bakhodet.

- Sikkerhetsstyrker Hendelsen fant sted ved byen Ramallah på den israelsk-okkuperte Vestbredden midt på dagen i dag.

Ifølge den franske avisa Le Figaro ble de tre skadde som på videoen slepes bort til israelernes kjøretøyer siden kjørt vekk av israelske ambulanser.

Videoen ser ut til å dokumentere det som har vært en vanlig anklage fra palestinsk side: At Israels sikkerhetsstyrker kler seg ut som palestinere under demonstrasjoner, for deretter å gå i gang med arrestasjoner.

Franske MetroNews skriver at en talsmann, Arye Shalicar, i dag bekrefter at den israelske hæren bruker enheter av infiltratører under viktige hendelser, men uten å gå inn på om det var dette som skjedde i dag.