Her ankommer et hundretalls flyktninger den greske ferieøya Kos

Flykter fra krigene i Syria og Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens norske politikere diskuterer hvor mange syriske flyktninger de skal slippe inn gjennom Norges nåløye, ankommer stadig flere flyktninger nabolandene rundt Middelhavet.

De siste dagene er det har nordmenns ferieøy Kos som har tatt imot flyktninger fra krigene i Syria og Afghanistan.

I løpet av de siste to dagene skal så mange som 1200 flyktninger og migranter ha blitt reddet av den greske kystvakten og kjørt til ferieøya Kos.

Vrak av noen båter De desperate menneskene kom seilende i små og svært lite sjødyktige gummibåter, og hundrevis av syrere og afghanere var observert i bygatene i går, ifølge Daily Mail.

En del av flyktningene bor nå på et forlatt hotell, og består av både barn, kvinner og menn. Flesteparten skal komme fra Syria og Afghanistan.

BER TIL GUD:  En syrisk flyktning sitter på stranda på Kos og ber, like etter at han ankom ferieøya i dag. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / Scanpix
BER TIL GUD: En syrisk flyktning sitter på stranda på Kos og ber, like etter at han ankom ferieøya i dag. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / Scanpix Vis mer

Italia er det landet som hittil i år har mottatt flest båtflyktninger, med over 30 000 mennesker. Men også Hellas merker desperasjonen på andre siden av Middelhavet.  

Hellas ber om hjelp Hellas har nå bedt om mer hjelp fra EU, for å kunne hjelpe flyktningene, og hadde møter i dag. I tillegg har Bulgaria, Hellas og Tyrkia blitt enige om et felles grensepoliti og tollsenter i et håp om å bekjempe migrasjonen.

- Dette garanterer et sterkere samarbeid mellom de tre landene. Vi møter alle de samme utfordringene: Migrasjon, organisert kriminalitet og terrorisme, sier Bulgarias innenriksminister Rumyana Bachvarova.

ELENDIGE BÅTER:  En gruppe syriske flyktninger ankommer den greske ferieøya Kos på denne overfylte gummibåten i dag. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / Scanpix
ELENDIGE BÅTER: En gruppe syriske flyktninger ankommer den greske ferieøya Kos på denne overfylte gummibåten i dag. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / Scanpix Vis mer