Her ankommer marokkaneren Italia i flyktningbåt. Én måned etter skal han ha hjulpet museumsterroristene som drepte 21 mennesker

Pågrepet i Italia i går.

ANKOM ITALIA: Marokkaneren Abdel Majin Touil ankommer her Italia på en båt sammen med 90 andre ulovlige flyktninger 17. februar i år. Han ble senere etterlyst, og i går pågrepet, for å ha deltatt i terrorangrepet mot Bardo-museet i Tunisia. Foto: REUTERS/Antonio Parrinello/NTB scanpix
ANKOM ITALIA: Marokkaneren Abdel Majin Touil ankommer her Italia på en båt sammen med 90 andre ulovlige flyktninger 17. februar i år. Han ble senere etterlyst, og i går pågrepet, for å ha deltatt i terrorangrepet mot Bardo-museet i Tunisia. Foto: REUTERS/Antonio Parrinello/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Italiensk politi arresterte i går marrokaneren Abdel Majid Touil.

Mannen er mistenkt for å ha deltatt under terrorangrepet på Bardo-museet i Tunisia 18. mars i år, der 21 mennesker ble drept.

Tunisiske myndigheter etterlyste mannen internasjonalt for overlagt drap, kidnapping og terrorhandlinger, og han ble i går pågrepet av antiterrorpolitiet i byen Gaggiano nord i Italia.

På flyktningbåt Ifølge The Guardian hadde mannen tatt seg inn i Italia før angrepet i Tunisias hovedstad, Tunis.

I februar skal han ha tatt seg inn i landet ulovlig på en flyktningbåt med 90 andre.

Nye bilder sluppet i dag, viser det som skal være terroristen i det han ankommer Porto Empedocle på Sicilia. Bildet er datert 17. februar i år, og på bildene ser vi 22-åringen vise seierstegn med fingrene og smile.

Han fikk imidlertid en utkastelsesordre da han ankom Italia, men italiensk politi har ikke spesifisert om han ble utvist fra landet eller hvor han eventuelt hadde reist.

Bakgrunnen for pågripelsen av Touil i går skal ha vært at hans mor meldte passet hans som savnet. Han skal ha bodd med sin mor og to eldre brødre i den norditalienske byen da han ble pågrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer