Her ankommer Natascha Kampusch (23) Norge

Natascha Kampusch (23) krever nå åtte millioner kroner i erstatning for å ha tilbrakt hele ungdomstida som Wolfgang Priklopils fange.

IL NORGE I GÅR KVELD: Her hilser Natascha Kampusch på forlagets representant på Gardermoen i går kveld. Kampusch er i Norge for å promotere sin nye bok. Foto: Sveinung Uddu Ystad
IL NORGE I GÅR KVELD: Her hilser Natascha Kampusch på forlagets representant på Gardermoen i går kveld. Kampusch er i Norge for å promotere sin nye bok. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kampusch landet på Gardermoen i går kveld cirka klokka 22.30. I følge med to medarbeidere ble den verdenskjente jenta diskret møtt av en representant fra sitt norske forlag, Cappelen Damm.

Ikledd nøytral mørk jakke, holdt hun en lav profil. Tilsynelatende var det ingen av medpassasjerene som ante at offeret i en av Europas mest omtalte kriminalsaker kom med samme fly.

Denne uka gis boka «3096 dager» ut på norsk. Kampusch er i Norge for å promotere boka og skal blant annet møte Skavlan i morgen. I boka forteller Natascha Kampusch selv historien om kidnappingen, tida i fangenskap og forholdet til Wolfgang Priklopil. Men etter fire år i frihet beskriver hun også hvor vanskelig livet utenfor Priklopils mørke kjeller ble.

«Gradvis merket jeg at jeg hadde kommet inn i et nytt fengsel. Sakte, men sikkert ble murene synlige, og erstattet fangehullet (...) De er mer subtile, bygd av overveldende offentlig interesse, som vurderer hvert skritt jeg tar (...) Jeg var blitt en kjent person på grunn av en forferdelig forbrytelse. Kidnapperen var død — det var ingen Priklopil-sak. Jeg var saken: Natascha Kampusch-saken», skriver hun, i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer