Cruiseskipet «Viking Sky» er evakuert:

Her ankommer passasjer i land på båre

Nå har vi ordnet mat, men ikke alle klarer å spise. De er rystet, sier daglig leder i Bryn IL, Jo-Petter Nerlandsrem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge HRS Sør-Norge sendte cruiseskipet «Viking Sky» med knapt 1300 passasjerer ut nødmelding klokka 14.00 lørdag. Skipet blir nå evakuert, og utenfor Brynhallen på Hustad i Fræne er både brannbiler, politibiler og ambulanser på plass.

Tore Nedregård, daglig leder i Røde Kors Møre og Romsdal, bekrefter overfor Dagbladet at flere frivillige er på vei for å bistå i redningsarbeidet.

- Vi vil finne ut av hva slags oppgaver som er aktuelle og hva vi kan bistå med. Om det er behov for flere mannskaper og fordeling av roller, sier han.

Røde Kors er på plass i idrettshallen. Foto: Røde Kors
Røde Kors er på plass i idrettshallen. Foto: Røde Kors Vis mer
Sjøkart over hendelsen. Foto: marinetraffic.com
Sjøkart over hendelsen. Foto: marinetraffic.com Vis mer

- Rystet

I idrettshallen er det rigget opp madraser, stoler og kaffe.

- Vi forventer at 1300 skal komme. Heldigvis er det mange frivillige som hjelper til i tillegg til nødetatene, sier daglig leder i Bryn IL, Jo-Petter Nerlandsrem.

- Det kommer mellom ti-tjue hver gang fra hvert helikopter. Nå har vi ordnet mat, men ikke alle klarer å spise. De er rystet, sier Nerlandsrem.

Brannsjef Jens Petter Husøy sier til Dagbladet at flere personer har blitt fraktet til sykehus i ambulanse, men han vet ikke det nøyaktige antallet.

- Vi er på stedet her for å ta imot de evakuerte, sier han.

Ordfører Tove Henøen opplyser til Dagbladet at Fræna kommune har satt krisestab.

- Kommunen hadde beredskapsmøte onsdag denne uka. Jeg regner med at situasjonen er under kontroll.

Kjøres til Molde og Kristiansund

Romsdals Budstikke skriver at man tar i bruk «alt» av ledige hotellrom i Molde. Det skal være plass til «minst» 400-500 fordelt på nærmere 200 rom i disse hotellene.

Kommunikasjonssjef Tore Lyngvær i Kristiansund kommune sier til Tidens Krav at det like før klokka 18 lørdag er sju busser på vei til Fræna for å hente passasjerer som vil bli innlosjert i Kristiansund.

Evakuerte passasjerer ankommer idrettshallen. Røde Kors og nødetater er på plass. Foto: Røde Kors
Evakuerte passasjerer ankommer idrettshallen. Røde Kors og nødetater er på plass. Foto: Røde Kors Vis mer

Det skal være kapasitet til å ta imot 450 personer til overnattingsstedene i Kristiansund, og alle vil registreres av Røde Kors og Sivilforsvaret ved ankomst.

I tillegg er psykologer, sykepleiere og leger klare til å bistå de evakuerte.

- Å bli evakuert fra en båt på Hustadvika på denne måten, er en påkjennelse i seg selv, og vi har et godt psykososialt kriseteam stående klar for å bistå. Vi har fått beskjed om at noen passasjerer er fysisk skadd, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader. Folk og møbler har rett og slett blitt slengt i den grove sjøen, sier Lyngvær.

Lyngvær sier videre at Kristiansund kommune har vært i kontakt med nabokommunene Averøy, Gjemnes og Aure for å kartlegge overnattingsmuligheter der.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer