Her ankommer politidirektøren til krisemøte

Har hasteinnkalt alle landets 27 politimestre etter 22. juli-kritikken.

ALVORSTYNGET: Politidirektør Øystein Mæland ankom like før klokka 12 Radisson-hotellet på Gardermoen, på vei inn til krisemøte med politimestrene. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET
ALVORSTYNGET: Politidirektør Øystein Mæland ankom like før klokka 12 Radisson-hotellet på Gardermoen, på vei inn til krisemøte med politimestrene. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Radisson Blu Airport Hotel, bare et par steinkast fra terminalbygget på Oslo Lufthavn, vrimler av polititopper; politidirektør Øystein Mæland har i dag samlet landets 27 politimestre til krisemøte i kjølvannet av den knusende rapporten fra 22. juli-kommisjonen.

- Allerede iverksatt tiltak Mæland understreker at politiledelsen allerede har iverksatt noen tiltak etter 22. juli-terroren.

- Vi må ha tiltak på kort, men også på lang sikt. Noen tiltak vil også kreve politiske avklaringer, sier Mæland.

Aftenposten meldte i går at bare 2 av 17 planlagte strakstiltak i politiet er gjennomført etter terroren i fjor.

I forkant av dagens hastemøte forteller Mæland at Politidirektoratet har levert Justisdepartementet et forslag om framtidig antall og størrelse på landets politidistrikter.

Møtet begynte klokka 12, og skal etter planen vare til klokka 15.

Graverende mangler 22. juli-kommisjonen, som mandag la fram sin rapport om politiets arbeid terrordagen i fjor, fant en rekke graverende mangler ved så vel politiets prestasjon som organisering. Flere har krevd at så vel politidirektøren som politimestrene i de berørte distriktene Oslo og Nordre Buskerud går av. Ingen av dem har varslet noen snarlig avgang som følge av kritikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer