KOSTYMEFEST: Trump besøkte en av de som har bidratt mest til at han snart blir USAs president, nemlig mangemilliardæren Robert Mercer. På festen hadde Kellyanne Conway, sjefen for Trumps valgkamp, kledd seg ut som «Superwoman», mens arrangementets vakter var iført Hells Angels-kostymer. Men Trump hadde sitt eget kostyme. Video: Reuters Vis mer

Her ankommer Trump «skurk og helt»-festen utkledd som... seg selv

Besøkte viktig bidragsyter til høstens triumf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Allerede tidlig i valgkampen profilerte Donald J. Trump seg på at han betalte sin egen valgkamp - i sterk kontrast til hans motkandidat Hillary Clinton.

Likevel besøkte Trump lørdag kveld en av de som har bidratt mest til at han snart blir USAs president, nemlig mangemilliardæren Robert Mercer.

Dette i anledning en kostymefest i Mercer-familiens hjem på Long Island, skriver Reuters.

På festen hadde Kellyanne Conway, sjefen for Trumps valgkamp, kledd seg ut som «Superwoman», mens arrangementets vakter var iført Hells Angels-kostymer.

Trump selv var på sin side tydelig da journalistene spurte om hvem han var kledd ut som, ifølge Reuters.

- Meg, skal han ha sagt, for så å peke på seg selv.

VIL KJEMPE: Aleida Garcia bor rett ved Rio Grande, en elv som skiller USA og Mexico. Hun vil kjempe med nebb og klør for at muren ikke blir bygget. Video: AP/ NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer

Viktig bidragsyter

Den amerikanske dataforskeren og forretningsmannen Robert Mercer har lenge vært aktiv i amerikansk politikk. Han har også nære bånd til kretsen rundt Trump.

Mercer brukte opprinnelig 13,5 millioner dollar på å støtte Ted Cruz i valgkampen. Så stilte han bak Trump da den republikanske rivalen trakk seg, ifølge Bloomberg.

Dette etter et møte som inkluderte Rebekah Mercer, Roberts datter som nå er en viktig del av apparatet rundt Trump, og Ivanka Trump, samt hennes ektemann Jared Kushner.

Nært knyttet til Trump

Reuters understreker at Donald Trump er midt i prosessen med å håndplukke personene som skal hjelpe ham de neste fire årene.

I Mercer-kretsen er det flust av kandidater til disse stillingene.

Da den blivende presidenten i august skulle skifte ut sin kampanjeledelse, falt valget ned på tre personer assosiert med Mercer.

Blant disse er nevnte Kellyanne Conway, tidligere Breitbart-sjef Steve Bannon og visekampanjesjef David Bossie.

Ifølge Senteret for offentlig integritet, var Mercer også den viktigste økonomiske støttespilleren til Trump-kampanjen.

I år har han bidratt med 22 millioner dollar - tilsvarende 160 millioner kroner - til konservative kandidater.

Det gjør ham til den er største konservative donoren i det amerikanske valget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer