Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her anmelder Rahilas søster eksmannen

Hevder han slo og låste henne inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Storesøsteren mener ektemannen slo Rahila så ofte at hun til slutt valgte å separeres.

- Rahila fortalte meg hvor ofte hun ble slått, sier søsteren som var den eneste i familien som holdt kontakt med Rahila mens hun var gift.

Familien hadde nemlig bestemt at ingen skulle ha kontakt med Rahila, etter at hun giftet seg mot familiens vilje.

Storesøsteren har visst om volden lenge, men velger å anmelde den nå fordi hun har fått tilgang på separasjons-søknaden til Rahila.

Dagbladet har fått innsyn i disse papirene.

Her skriver Rahila selv at ekteskapet \'ikke fungerte som et vellykket ekteskap\' og at ektemannen ville at hun skulle \'leve etter hans krav\'.

- Flere ganger ble han rasende på meg og det hele kunne ende med at han slo til meg, skriver Rahila i søknaden som er datert i mars i år.

Rahila skriver videre i den håndskrevne søknaden at hun hadde fått nok av ektemannen etter at han kastet henne på dør.

VOLD: Rahilas storesøster anmelder den fra-separerte ektemannen for vold mot søsteren. Her leverer hun anmeldelsen på Sentrum Politistasjon i Oslo. FOTO: Yama Wolasmal
VOLD: Rahilas storesøster anmelder den fra-separerte ektemannen for vold mot søsteren. Her leverer hun anmeldelsen på Sentrum Politistasjon i Oslo. FOTO: Yama Wolasmal Vis mer

- Jeg forlot huset og har nå tenkt godt på saken og bestemt meg for å skilles, skriver Rahila.

Søsteren har nå ansvaret for sine to yngre søsken ettersom begge foreldrene er i Pakistan i forbindelse med etterforskningen.

Hun sier familien er lei av det de betegner som falske anklager fra eksmannen og at hun derfor velger å anmelde voldshandlingene.

- Jeg vil at \'Ahmad\' skal tiltales og straffes for det han har gjort mot søsteren min, krever storesøsteren.

Lettelse

Idag slapp dessuten Rahilas far, Azhar Iqbal, ut av varetekt etter at familien stilte opp med kausjon på omlag 20 000 kroner.

Det gleder datteren stort.

- Jeg er så glad for at pappa endelig har sluppet ut.

- Alt blir så mye lettere nå, smiler hun.

Rahila Iqbal døde i en bilulykke 1. juni i år. Sjåføren og familien hevder det var en ulykke mens den separerte mannen holder fast ved at Rahila ble drept fordi hun valgte å trosse foreldrene ved å gifte seg med ham. Saken er under etterforskning i Pakistan og noen endelig rettsavgjørelse er ennå ikke tatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!