Her arresteres mafiabossens kone

29 tatt etter storaksjon i Napoli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italiensk politi har i dag arrestert 29 personer etter en aksjon mot mafiaen i Napoli-området. Tre av de pågrepne kobles opp mot drapene på seks afrikanske immigranter like ved Napoli, skriver AP.

Arrestasjonene er et ledd i italienske myndigheters kamp mot Camorra-mafiaen.

- Vi har erklært krig mot Camorra. Vi kommer til å presse på som aldri før og vi viker ikke tilbake før krigen er vunnet, sa Italias innenriksminister Roberto Maroni.

Rammet Camorra hardt

Han mener dagens aksjon rammet Camorra-mafiaen hardt.

De tre som er mistenkt for drapene på immigrantene står alle på lista over Italias 100 mest ettersøkte kriminelle. De ble pågrepet i flere villaer ved kysten like ved Napoli.

- Da politiet gjennomsøkte gjemmestedene til mafiamedlemmene fant de også våpen, Carabinieri-uniformer og annet forkledningsutstyr, opplyste Gianfrancesco Siazzu, som ledet politiaksjonen.

Drept som straff

PÅGREPET:  Blant de 29 pågrepne er 48 år gamle Giuseppina Nappa, som er gift med en mafia-sjef som for tiden sitter fengslet. Politiet mistenker at sjefen, Francesco Schiavone, kontrollerer mafiaen fra fengselscella. Foto: AFP/SCANPIX
PÅGREPET: Blant de 29 pågrepne er 48 år gamle Giuseppina Nappa, som er gift med en mafia-sjef som for tiden sitter fengslet. Politiet mistenker at sjefen, Francesco Schiavone, kontrollerer mafiaen fra fengselscella. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Politiet tror de seks ble drept av mafiaen som straff for at afrikanere driver narkotikahandel i Napoli. Narkotikahandel er en av mafiaens hovedbeskjeftigelser og den mest lukrative.

De 26 andre ble pågrepet under en aksjon som involverte mer enn tusen politifolk. Blant de pågrepne er 48 år gamle Giuseppina Nappa, som er gift med en mafia-sjef som for tiden sitter fengslet. Politiet mistenker at sjefen, Francesco Schiavone, kontrollerer mafiaen fra fengselscella.

- Borgerkrig, mener innenriksministeren

Også i denne aksjonen ble det beslaglagt våpen, i tillegg til biler, dokumenter og bøker som inneholder opplysninger om mafiaens aktiviteter. Flere bedrifter ble stengt og mer enn hundre bygninger ble avsperret av poltiet. Verdier for mer enn 100 millioner euro, eller drøye 820 millioner norske kroner ble beslaglagt, ifølge Reuters.

Innenriksminister Maroni har sendt 900 soldater og ekstra politipersonell til Napoli-området for å utkjempe det han selv betegner som en borgerkrig i Italia.

Her arresteres mafiabossens kone
LUKSUSBILER: Politiet inspiserer to biler, en Ferrari og en BMW, som ble beslaglagt etter aksjonen mot mafiagruppen Camorra.
BESLAGLA VÅPEN: Politiet beslagla verdier for over 820 millioner under dagens storaksjon.