Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortinget

Her avbryter tilhøreren Stortingets spørretime: - Nazistat!

Det var Torbjørn Røe Isaksen (H) som var i ferd med å svare på spørsmål da en tilhører startet å rope høylytt på Stortinget.

AVBRUTT: Under Stortingets spørretime onsdag formiddag avbrøt en tilhører den taleklare Torbjørn Røe Isaksen (H). Personen ropte og skrek til politikerne i omlag et minutt før vaktene førte vedkommende ut. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tilhører klarte å avbryte Stortingets spørretime ved å rope ut fra galleriet før han ble ført bort av sikkerhetsvakter.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var i ferd med å svare på spørsmål fra opposisjonen om nasjonal lærernorm, da mannen brøt inn.

- Unnskyld. Hallo. Kan jeg få to sekunder? begynte mannen, ifølge Stavanger Aftenblad.

- Jeg har ikke ytringsfrihet i Norge. Ikke diskuter innvandringspolitikk for meg. Hold kjeft. Hold kjeft, ropte han, og fortsatte med at han ønsket å stille Frp spørsmål om innvandring.

Første visepresident Marit Nybakk forsøkte å få kontroll over situasjonen ved å klubbe i bordet og formante om ro på galleriet, men tilhøreren ga seg ikke. Kunnskapsministeren repliserte at det ikke var anledning til å ytre seg fra galleriet.

Mannen ropte «nazistat» før han ble ført ut av Stortingets sikkerhetsvakter, og spørretimen kunne fortsette.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling