Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her avslører Nokia sitt eget reklamejuks

Ville demonstrere effekten av kameraet på sin nye mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag lanserte Nokia PureView-kameraet på sin nye mobiltelefon Lumia 920.

PureView-kameraet skal stabilisere videoopptakene på mobiltelefonen, noe Nokia forsøker å demonstrere i et nytt reklameklipp.

I klippet får en inntrykk av at sykleren filmes med den nye mobiltelefonen, og Nokia sidestiller bilder - tilsynelatende med og uten PureView-kameraet - for å vise effekten.

Filmet ikke med mobiltelefonen Bildet som skal være filmet uten PureView skurrer betydelig mer enn bildet som gir inntrykk av å være filmet med det nye mobilkameraet.

I reklameklippet virker det nye mobilkameraet derfor imponerende stabiliserende - helt fram til Nokia selv avslører sitt eget reklamejuks.

For når modellen i klippet sykler forbi et vindu, avslører speilbildet at det langt ifra er mobilen som filmer, men derimot avansert kamerautstyr plassert på en bil.

Ifølge Kampanje, var det nettstedet The Verge som først avslørte flausen.

Nokia beklager flausen Nokia har nå sett seg nødt til å gå ut med en beklagelse.

«I et forsøk på å demonstrere fordelene av kamerateknologien optical image stabilization (OIS), produserte vi en video som simulerer denne effekten. Vi burde ha gjort oppmerksom på at dette var en representasjon av OIS. Klippet var ikke filmet med en Lumia 920. I alle fall ikke enda,» skriver mobilprodusenten på sin egen blogg.

«Vi beklager forvirringen vi har skapt.»

DEMONSTRERTE EFFEKTEN: I reklameklippet sidestiller Nokia to bilder - ett filmet uten kamerateknologien IOS, og ett uten. Foto: Nokia
DEMONSTRERTE EFFEKTEN: I reklameklippet sidestiller Nokia to bilder - ett filmet uten kamerateknologien IOS, og ett uten. Foto: Nokia Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media