Her avsløres grov politivold mot naken mann av amatørvideo

To politimenn har mistet jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnene som filmet hendelsen fra en bygning i nærheten hadde ingen anelse av hvor viktig amatøropptaket skulle bli.

Grov politivold Opptaket viser grov politivold mot en naken mann, som hadde blitt pågrepet etter et ran i Cape Town i Sør-Afrika.

Minst to politimenn slår og sparker, mens flere andre holder han fast.

I opptaket hører man også kvinnene bli svært opprørte over politiets oppførsel, og stiller spørsmålstegn til hvorfor så mange politifolk aksjonerer mot én enkelt person.

- Hvorfor tar de av han buksa? spør den ene.

Så åpner en av dem vinduet og roper «politivold!», «politivold!».

- Det er ikke slik man behandler et menneske. Hvorfor sparker du ham? Hvorfor sparker du ham?

Etterforskes Nå har politiet i Sør-Afrika startet en kriminaletterforskning, etter at videobildene begynte å sirkulere i sosiale medier. To politifolk har også mistet jobben.

- Ledelsen ved politiet i Sør-Afrika ble rystet av videoen som ble satt i sirkulasjon i sosiale medier. Som et resultat har vi iverksatt interne disiplinære tiltak mot politifolkene, sier polititalsmann Tembinkosi Kinana til sørafrikanske News24.

- Deres oppførsel er ikke i tråd med politiets retningslinjer. Vi fordømmer oppførselen i videoen på det sterkeste, sier han videre.

Hendelsen skjer bare litt over et år etter nok en politiskandale der Mido Macia (27) ble drept som følge av svært grov politivold.

Taxisjåfren Macia hadde feilparkert, og havnet i diskusjon med politiet. Det førte til at han ble banket opp av minst fem politifolk, slept bak en politibil og til slutt slått til døde på politistasjonen.