Her avslørte italiensk politi det angivelige terrornettverket

Hevder gruppa ble ledet fra Norge av mulla Krekar, men at møtepunktet var en by i de italienske alpene.

ITALIENSK ALPELANDSBY:  En av de mest sentrale medlemmene i det italienske nettverket hadde ifølge italiensk politi en leilighet i den italienske alpebyen Merano, som de kaller «et sted for hemmelige møter og et møtepunkt for aspirerende jihadister». Sju personer ble i dag pågrepet her. Merano er et av flere steder Trentino-Syd-Tirol hvor politiet i dag aksjonerte. Foto: Google Earth
ITALIENSK ALPELANDSBY: En av de mest sentrale medlemmene i det italienske nettverket hadde ifølge italiensk politi en leilighet i den italienske alpebyen Merano, som de kaller «et sted for hemmelige møter og et møtepunkt for aspirerende jihadister». Sju personer ble i dag pågrepet her. Merano er et av flere steder Trentino-Syd-Tirol hvor politiet i dag aksjonerte. Foto: Google Earth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Italiensk politi forklarer i sine etterforskningsdokumenter hvordan de siden 2010 har jobbet for å avsløre det de kaller et terrornettverk i Italia - som viste seg å ha bånd til Norge.

I går tidlig ble mulla Krekar pågrepet sammen med en mann bosatt i Drammen (42) og en annen i Fredrikstad (38), i en internasjonal storaksjon mot terror.

Politiet beskriver at alt startet med en nettside i 2010, som var full av stoff knyttet til al-Qaida. De sier det ledet dem til en italiensk radikalisert mann og til slutt til Krekar og den hemmelige cellen som ifølge italienske myndigheter planla angrep mot Norge.

Helt siden 2011 har de sett på dette nettverket, men først i går natt gikk politiet til aksjon i sju land og arresterte 17 personer.

Dette er hvordan politiet hevder gruppa har jobbet - og hva de hevder å ha avslørt:

Levde på nett Gruppa Rawti Shax, også kalt Didi Nwe, skal ha hatt sitt eget virtuelle universitet, med forelesninger av selvutnevnte islameksperter. Slike egne nettrom, med forelesninger og diskusjoner, er vanlige blant flere islamistgrupper og har også blitt benyttet av norske Profetens Ummah.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer