Her bader folk i døde dyr, bæsj og bilvrak

Nå har myndighetene farget Den blå lagunen svart for å hindre at folk blir syke.

GIFTSUPPE: I dette vannet har folk badet i døde dyr og ekskrementer i mer enn ti år. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop Press
GIFTSUPPE: I dette vannet har folk badet i døde dyr og ekskrementer i mer enn ti år. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop PressVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mer enn ti år nå har ivrige badegjester oppsøkt den tilsynelatende innbydende kulpen i Buxton, Derbyshire i Storbritannia.

Dette til tross for sterke advarsler:

«Tenk! Ville du svømme i ammoniakk (pH 11,5) eller klor (pH 12,6). Vel, dette er likt som i Den blå lagunen (pH 11,3)», heter det på skilt som henger godt synlig ved kulpen som egentlig er et vannfylt dagbrudd.

Nå har lokalmyndighetene gått til det skritt å farge vannet i Den blå lagunen svart, i håp om at dette vil skremme badenymfene unna den sterkt forurensede kulpen, melder Daily Mail.

Døde dyr Tidligere har ikke store varselskilt om at vannet inneholder bilvrak, døde dyr, ekskrementer og søppel skremt badelystne fra å hoppe i det, noe som har vært til stor bekymring for ansvarlige myndigheter. Badeparadiset er ei giftsuppe nesten så sterk som klor.

Det forurensede vannet kan nemlig gi helseplager som hud- og øyeirritasjoner, mageproblemer, soppinfeksjoner og andre infeksjoner.

Til tross for farene, har man i mer enn ti år registrert at foreldre drar rundt på barn med armringer i vannet, og kulpen er stadig blitt besøkt av familier og ungdomsgjenger som mer enn gjerne har hoppet i.

Problemet har økt de siste åra, etter at bilder av det vakre, blå vannet er spredd på internett.

Svartfarging hjelper Men nå er det altså farget svart.

Rachel Thomas er næringsdrivende i området. Hun forteller at svartfargingen av Den blå lagunen allerede har hatt positiv effekt - om ikke i et estetisk perspektiv.

- Det er ikke så vakkert her lenger. Folk tror ikke lenger de er på ferie på Bahamas. Den blå lagune var helt fantastisk vakker, men svært farlig, sier Rachel Thomas.