Her bærer Kripos avdøde bort fra fjellet

- Vi tar sikte på at obduksjonen kan gjennomføres i morgen, sier politiadvokat Yngve Skovly.

FRAKTET BORT: Tekniske etterforskere fraktet i ettermiddag den avdøde bort fra funnstedet i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FRAKTET BORT: Tekniske etterforskere fraktet i ettermiddag den avdøde bort fra funnstedet i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som i går ble funnet død på Akslafjellet, ble litt over kl. 16 hentet ut av området.

Kvinnen, som ble funnet ved en sti 200-300 meter fra turistattraksjonen Fjellstua, er fremdeles ikke formelt identifisert. Men politiet understreker at det ikke er andre savnede kvinner i området enn savnede Anja Weløy Aarseth (21).

- Vi tar sikte på at obduksjonen kan gjennomføres i morgen, da kommer en patolog fra Bergen hit, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Avdøde blir trolig ikke formelt identifisert før obduksjonen.
Søndag ettermiddag i 16-tiden ankom en bårebil, som forlot området ca kl. 16.14.

Kripos på stedet
Lørdag sikret lokale politifolk funnstedet i påvente av Kripos, og i natt ble funnstedet holdt under oppsyn av politiet. Søndag formiddag ankom Kripos med sju personer; to som jobber teknisk, tre taktisk og to med analyser.

Politiet i Ålesund hadde søndag rundt 50 personer i arbeid. Et stort område ved Fjellstua er sperret av, og veiene inn til Akslafjellet er regulert.

FUNNET LØRDAG: Kvinnen har vært på funnstedet siden hun ble lokalisert lørdag. Her ses bårebilen inne på funnstedet.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FUNNET LØRDAG: Kvinnen har vært på funnstedet siden hun ble lokalisert lørdag. Her ses bårebilen inne på funnstedet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Det er vanlig at avdøde personer ikke blir identifisert før de har blitt fraktet bort fra funnstedet. Dette skal være den beste måten å sikre spor på stedet, sa politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB tidligere i dag.

- Møysommelig arbeid
Søndag morgen ble det avholdt møte i etterforskningsgruppen i Ålesund med oppsummering og hvordan saken skal håndteres videre.

— Vi skal kartlegge alle bevegelser i fjellet, undersøke elektroniske spor, sjekke ut tips og gjøre avhør. Til nå har vi gjort over 30 avhør, både av pårørende, bekjente og flere av tipserne, sier Skovly til NTB.

Trolig vil enda en tekniker fra Kripos komme for å bidra til saken, melder nyhetsbyrået.

- Teknikerne vil gå gjennom alt som kan gi informasjon. Det er et møysommelig og meget grundig arbeid som skal gjøres der nå, sa politiadvokat Yngve Skovly til smp.no tidligere i dag.

FORLOT OMRÅDET:  En bårebil ankom i 16-tida og forlot området om lag ti minutter senere. Foto: Marius Evensen
FORLOT OMRÅDET: En bårebil ankom i 16-tida og forlot området om lag ti minutter senere. Foto: Marius Evensen Vis mer

Politiet ber fortsatt om tips fra personer som har gjort observasjoner i området der 21-åringen forsvant. Det har blant annet kommet tips om flere «mistenkelige menn» i området. Politiet har sagt at de ønsker å avhøre alle som var på Akslafjellet i den aktuelle perioden.