Her bæres den skutte mannen bort

Volden i Kairo fortsetter.

SKUTT: Denne mannen ble skutt da han demonstrerte i dag. Her bæres han bort i retning av Tahrir-plassen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
SKUTT: Denne mannen ble skutt da han demonstrerte i dag. Her bæres han bort i retning av Tahrir-plassen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): I 14-tida norsk tid ble hundrevis av demonstraner vitne til at en mann ble skutt på åpen gate på Abdel Monem Riyad-plassen, der hovedparten av gateslagene om makten over Tahrir-plassen har stått det siste døgnet.

Kraftig skudd Mubarak-tilhengere og -motstandere slåss i gatene da mannen ble truffet av et skudd. Mannen stod på en bru over plassen, da han segnet om etter lyden av et kraftig skudd.

Sekunder etterpå ble han båret vekk av tilstrømmende demonstranter, som tok ham med inn til Tahrir-plassen.

Mange skadde har blitt hentet av ambulanser inne på Tahrir-plassen tidligere i dag, ettersom tusener av mennesker har vært innvolvert i et gateslag som lammet deler av sentrum i millionbyen Kairo.

I BØNN: De roligste periodene har vært under bønnetidene i dag. Da har begge sider i hovedsak innstilt kampene og bedt rolig. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
I BØNN: De roligste periodene har vært under bønnetidene i dag. Da har begge sider i hovedsak innstilt kampene og bedt rolig. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer

Offisielle tall fra helsemyndighetene forteller om 13 drepte og mange hundre skadde. I morges anslo de bare antallet drepte til tre, men Dagbladet intervjuet i går kveld demonstranter på plassen som fortalte om 10 drepte, som lå i en moske opposisjonen bruker til å behandle sårede.

BBC mldte i ettermiddag at en mann døde av skadene etter å ha blitt skutt på den samme plassen der Dagbladet ble vitner til at mannen segnet om og blødde. Så langt er det usikkert om det er samme person.

Jaktet journalister Gjenger av pro-Mubarak-demonstranter jakter aktivt på journalister, trolig oppildnet av meldinger i statskontrollerte medier om «utenlandske spioner».

Flere reportere - også fra en rekke norske medier - har blitt angrepet, banket opp og/eller frastjålet utstyret sitt. Journalister er også arrestert eller anholdt av soldater/politi, og sentralt i Kairo er det i praksis umulig for utenlandske pressefolk å oppholde seg utendørs.

Her bæres den skutte mannen bort

I skrivende stund, i femtida norsk tid, har flere tanks tatt oppstilling mellom de ulike frontene og det er roligere enn tidligere på dagen.

Her bæres den skutte mannen bort