BEGRAVELSE: Her bæres lille Mohammed Mnassrah (3) til graven i en flyktningeleir øst på gazastripen. foto: EPA/MOHAMMED SABER/NTB Scanpix
BEGRAVELSE: Her bæres lille Mohammed Mnassrah (3) til graven i en flyktningeleir øst på gazastripen. foto: EPA/MOHAMMED SABER/NTB ScanpixVis mer

Her bæres lille Mohammed (3) til graven

I likhet med sin bror, mor og far mistet den palestinske guttungen livet i et israelsk luftangrep mot Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Palestinere i flyktningeleiren Al Maghasi øst på Gazastripen bærer Mohammed Mnassrah til graven.

Treåringen er sammen med sin bror, mor og far blant de minst tjue menneskene som til nå er drept i den pågående israelske luftoffensiven mot Gazastripen, skriver BBC.

Palestinske helsemyndigheter sier de fleste er blitt drept i angrep på et hus og en kafé i sørlige Khan Younis. 80 mennesker har så langt mistet livet i den tilspissede konflikten, i all hovedsak palestinere.

- Skriker og gråter Seksbarnsfar Adham Al-Ghazawi jobber som ambulansesjåfør ved et av de få sykehusene i Gaza.

- Det er umulig å holde barna i ro når bombardementet starter. De er våkne hele natten og skriker og gråter, og de klynger seg til sin mor eller meg for trøst. Selv min mor og min kone klarer ikke å hindre seg selv i å skrike når de hører skuddene, sier seksbarnsfaren til britiske Guardian.

Mens befolkningen i Israel blir varslet om innkommende angrep, skriver Haaretz-spaltisten Amira Hass at ingen gater er trygge i Gaza.

- Uten sirener, bomberom eller rakettskjoldet Iron Dome, og med strømbrudd omtrent hver åttende time, føler hver og en av Gazas 1,7 millioner innbyggere seg som mål for israelske bomber og raketter, skriver hun.

Ingen våpenhvile Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han ikke har planer om noen snarlig våpenhvile. Så langt er 80 personer, hovedsaklig palestinske kvinner, menn og barn, drept i Gaza. I Israel er ingen drept som følge av Hamas' bombing.

- Jeg snakker ikke med noe om våpenhvile akkurat nå. Det er ikke engang på agendaen, sa Netanyahu under et møte med forsvarskomiteen i går ettermiddag.

I går ba den israelske statsministeren om sine internasjonale kollegers støtte. At de må forstå at Israel må «handle i selvforsvar». På møtet uttalte han:

- Frankrikes president Francois Hollande fortalte meg at jeg har rett. Han ga til og med ut en uttalelse der han fordømmer angrepene som har kommet.

600 såret Sykehusets som tar imot skadde på Gazastripen, er sprengt på kapasitet. Ifølge leder for kirurgisk avdeling, Sobhi Shaik er mer enn 600 mennesker såret, skriver NTB.

- Hver time kommer det drepte og sårede hit, 24 timer i døgnet. Bombene treffer hus og fører til at hele familier blir drept på ett sekund. Minst én tredel av de drepte er sivile, mange kvinner og barn, sier Shaik.

Det medisinske personellet ved sykehuset har delt seg i to: Halvparten av de ansatte jobber én dag, mens den andre halvparten tar neste dag.

- De gjør sitt ytterste for å hjelpe sitt folk, sier kirurgen.