Her balanserer han for livet på fergemotorene

Livsfarlig trend i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen av ham går verden rundt - 20-åringen Omar Iziel som tidligere denne måneden klamrer seg til de store vannjetmotorene på en av Gibraltars mange ferger, i håp om å snike seg ulovlig inn i Spania.

I over to timer satt marokkaneren innerst i motorhulrommet, kun centimeter over de frådende vannmassene, fra Tangier til Tarifa.

• Se videoen øverst i saken!

- Hadde vært død - Det var utrolig farlig og hadde han glidd, ville han ha vært død, sier polititalsmann Martial Portillo Alfaro.

Til tross for at han overlevde den livsfarlige overfarten, ble det ingen lykkelig slutt for Iziel, som raskt ble oppdaget av grensevaktene og ført til arresten på grunn av mangel på europeisk pass og oppholdstillatelse.

Tidligere denne uka gjentok historien seg igjen, da to personer ble oppdaget sittende på vannjetmotorene til en annen ferge, kun iført t-skjorter og shorts.

Spansk politi fortviler over at stadig flere begir seg ut på den farlige ferden over fra Tangier.

- Det blir en stadig vanligere måte for folk å prøve og komme seg inn i landet på. Dette er faktisk den 31 personen som blir tatt for å prøve dette fergetrikset, sier polititalsmann Portillo Alfaro om unggutten Iziel.

- Lett å fange dem Det er politiet selv som har frigitt videoen av marokkaneren, i et forsøk på å advare folk om å prøve det samme, da det alltid vil være grensevakter som sjekker hele ferga idet den kommer i land.

- Ulempen med å reise på denne måten, bortsett fra at man kan dø, er at man ikke kan hoppe og svømme i land før skipet stopper, ellers risikerer man å bli sugd inn i propellene. Dette gjør det relativt lett å fange dem når skipet legger til kai, sier Portillo Alfaro. 

LIVSFARLIG FERD: Disse to personene ble tidligere denne uka oppdaget idet de prøvde å komme seg ulovlig inn i Spania, ved å klamre seg til fergepropellene. Foto: Policia Nacional
LIVSFARLIG FERD: Disse to personene ble tidligere denne uka oppdaget idet de prøvde å komme seg ulovlig inn i Spania, ved å klamre seg til fergepropellene. Foto: Policia Nacional Vis mer