Her banker den saudiarabiske prinsen opp tjeneren sin

Video av heisvold vist i retten etter at tjeneren endte opp død på prinsens hotellrom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den saudiarabiske prinsen Saud Abdulaziz bin Nasser al Saud (34) erkjenner uaktsomt drap på sin tjener Bandar Abdulaziz (32), melder BBC.

Samtidig fikk juryen i kriminalretten i London se overvåkningsbilder av prinsen som slår og sparker Abdulaziz i heisen på luksushotellet Landmark i bydelen Marylebone i London, der 32-åringen ble funnet død 15. februar i år. Den tiltalte er medlem av den velstående saudiarabiske kongefamilien og er en fjern slektning av Saudi-Arabias kong Fahd.

Uaktsomt eller forsettelig Juryen må ta stilling til om prinsen har begått uaktsomt eller forsettelig drap.

Videoen er blant bevisene på at Al Saud har utført en rekke angrep mot offeret før han døde.

Som Dagbladet skrev i går, har prinsens legning vært tema i retten, blant annet fordi det ble funnet bitemerker på Abdulaziz' kinn.

32-åringen ble drept som følge av fysisk vold, kveling og bitt.

- Homofilt par Dobomir Dimitrov, som er portner på Landmark hotell og var innom hotellrommet mens de var der, beskriver de to som et homofilt par.

Dimitrov, som er homofil selv, sa han mente de oppførte seg som to homofile menn blant annet på måten de hang opp klærne.

- Det var umulig å ikke legge merke til at Abdulaziz var homoseksuell, sa han i retten.

Nekter Prinsen selv hevder de to var venner og likeverdige, og nekter for å være homofil. Som et islamsk monarki er homofili forbudt i Saudi-Arabia. Prinsens forsvarer, John Kelsey-Fry, sa i retten i dag at prinsen ikke var i et homofilt forhold med tjeneren.

Da liket ble funnet hevdet prinsen at tjeneren hadde blitt angrepet og ranet tre uker før han avgikk med døden, melder BBC.

Da det blodige liket ble funnet virket prinsen sjokkert og trist. Han skal ha fortalt politifolk fra Scotland Yard at de hadde drukket i hotellbaren til tidlig på morgenen dagen før og at han ikke fikk vekt offeret dagen etter.

Ifølge aktor hadde prinsen prøvd å vaske bort blod og Abdulaziz' blodige kær.