Her banker politiet 64-åringen

Så ble New Orleans-politiet oppmerksom på tv-kameraet og gikk løs på kamera-mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre politimenn i New Orleans gikk alvorlig løs på Robert Davis (64) og slo ham gjentatte ganger. Mannen kom i politiets søkelys fordi han var synlig beruset utenfor en bar i Bourbon Street.

Totalt var fem politimenn tilstede da det skjedde.

Et kamerateam fra nyhetsbyrået AP fanget det hele med et videokamera, men politimennene ble oppmerksom på det. Dermed gikk de løs på kameramannen også.

Tre politimenn er nå suspendert uten lønn.

- Vi er svært bekymret over hva vi så i dag tidlig. Vi vil ta affære umiddelbart, sa politikaptein Marlon Defillo til nyhetsbyrået AP etter at han så videoen i går ettermiddag.

Politikorpset i den flomrammede byen har fått hard medfart siden store deler av politistyrken ikke møtte på jobb under flommen, og fordi flere politimenn skal ha deltatt i tyveriraid mens byen var evakuert. De anklages også for korrupsjon, og politisjef Eddie Compass tok sin hatt og gikk etter at kritikken ble for sterk.

Videoen fra APs tv-team viser at politiet går opp til Robert Davis, som trolig er beruset. En politihest skjuler noe av det som skjer i begynnelsen, men en av politimennene slår ham minst fire ganger i bakhodet mens han står oppreist.

Til slutt blir han dratt i bakken, hvor politimennene fortsetter å slå ham, mens han har hodet mot asfalten. En politimann tar også tak i Davis\'s ben og vrir det.

BLE LIGGENDE BLODIG IGJEN:  Robert Davis forsøkte trolig å vri seg ut av politimennenes grep. Men slik så han ut etter at politimennene hadde gått løs på ham. Foto: SCANPIX/AP
BLE LIGGENDE BLODIG IGJEN: Robert Davis forsøkte trolig å vri seg ut av politimennenes grep. Men slik så han ut etter at politimennene hadde gått løs på ham. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Så blir politiet oppmerksom på tv-teamet fra AP, og en politimann tar tak i klærne hans og presser ham opp mot en parkert bil. Det kan se ut til at politimannen kjefter med en finger opp mot ansiktet til mannen fra AP.

Ifølge produsenten fra AP ble han slått i magen og skjelt ut av politimannen, og forteller at politimannen sa følgende:

- Jeg har vært er i seks uker og forsøkt å holde meg i live. Gå hjem!

Denne politimannen er senere identifisert som S. M. Smith.

Robert Davis blir liggende blodig igjen utenfor baren i Bourbon Street.

De tre politimennene som nå er fjernet fra stillingene er Stuart Smith, Lance Schilling og Robert Evangelist. De har jobbet ved politiet i flere år alle sammen, Smith i åtte år og de to andre i tre år.

Politiet mener at 64 år gamle Davis ble tatt for å være beruset på offentlig sted, å motsette seg arrest og vold mot politiet.

Han ligger nå på sykehus for behandling, men arrestbildet av ham viser ham med en kraftig hevelse over høyre øye og flere sår.

Fredag ble politiet i New Orleans også anklaget for å ha tatt seg inn til en bilforhandler og stjålet nesten 200 biler, blant annet 41 nye av merket Cadillac, mens orkanen Katrina raste.