Her banker politiet kvinner på gata

Mousavi avlyser stor demonstrasjon i frykt for blodbad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det har knyttet seg stor spenning til en bebudet demonstrasjon den iranske presidentkandidaten Mir Hossein Mousavi skulle lede i Teheran i dag - men kort tid før demonstrasjonen skulle gå, meldte opposisjonslederen at han avlyser, melder BBC News.

Innenriksdepartementet har allerede erklært den planlagte demonstrasjonen som ulovlig - og avlysningen skal ha skjedd etter meldinger om at politiet vil være væpnet med skarpe skudd.

Dermed ser det ut til at Mousavi har avlyst det som kunne utviklet seg til et blodbad i den iranske hovedstaden - som allerede har vært preget av uro etter det omstridte presidentvalget på fredag.

Flere av opposisjonslederens støttespillere har også vært bekymret for at Mousavi selv kunne være et attentatmål under demonstrasjonen - som ifølge Mousavis nettsider er «utsatt».

Advarsel- Alle som forstyrrer offentlig ro og orden, vil bli behandlet i samsvar med loven, erklærte de iranske myndighetene tidligere i dag. Dette anses som en klar advarsel om ikke å tøye strikken for langt i forhold til det store politioppbudet som er varslet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer