Her bankes en politimann opp mens en jente ler og roper «allah akbar, politiet løper!»

Svensk politi bekrefter at mannen som blir banket opp er politi og sier videoen vil bli brukt i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste: Det er nye opptøyer i Husby i kveld. Biler er satt fyr på og det er hørt eksplosjoner. Dagbladet kommer tilbake med mer.

(Dagbladet): Midt under opptøyene i bydelen Husby i Stockholm i natt ble en politimann overfalt og banket opp av fire-fem ungdommer på ei bru.

- Det er forferdelig at han blir angrepet på denne måten, sier Daniel Mattsson i Stockholm-politiet til Expressen.

En video av angrepet er lastet opp på YouTube, der det utfra videoen virker å være en far som filmer fra sin egen balkong sammen med sine døtre. En ung jentestemme ler i videoen og roper «allah akbar (allah er stor), politiet løper, politiet løper!» før man ser en politimann blir slått og sparket. Den enslige politimannen klarer så å komme seg unna.

Stockholm-politiet bekrefter at det er en politimann som blir angrepet i videoen og sier at videoen vil bli viktig i deres videre etterforskning. Det har ikke lykkes Dagbladet å få kontakt med personen som har lastet videoen opp på YouTube, men videoen spres nå i sosiale medier og er plukket opp av svenske medier.

Skole, garasjeanlegg og biler påtent Husby er en drabantby i Stockholm med drøye 11 000 innbyggere (2008), hvorav over 80 prosent har utenlandsk opprinnelse. I natt startet 40-60 ungdommer å brenne biler i drabantbyen og da politiet kom til stedet, begynte de maskerte ungdommene å kaste stein mot politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer