Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her begår New York-ordføreren en feil som «nesten ikke kan tilgis»

- Det er komplisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New York-ordfører Bill de Blasio skulle bare spise pizza på Goodfellas Pizza på Staten Island i New York fredag. Det skulle ikke gå upåaktet hen.

«Mindre enn ti dager inn i sin ordfører-stilling, gjorde Bill sin første STORE blemme», skriver Huffington Post.

Feilen? Han spiste pizzaen sin med kniv og gaffel.

Skal vi tro newyorkere, er det nemlig en stor «no no» å spise pizza med noe annet enn hendene. Den skal, tradisjonen tro, rulles sammen som en taco, og spises med hendene.

Bill forklarer «episoden» med at han er halvt italiensk.

- I hjemlandet mitt er det vanligere å spise med kniv og gaffel. Jeg har vært mye i Italia, og har nok lagt til meg vanen derfra. Det gjelder visse pizzatyper, som denne - det var mye fyll på den - så da begynte jeg med kniv og gaffel, sier han i en video på The Telegraphs nettside.

Midt i måltidet, byttet ordføreren «stil».

- Men så bytter jeg om til den amerikanske måten - og løfter den opp og spiser den slik. Det er en veldig komplisert måte å gjøre det på, men jeg liker det, sier han.

Bill er derimot ikke den første som begår en «grov pizzafeil».

I 2011 satt entreprenør og forretningsmann Donald Trump og den republikanske politikeren Sarah Palin side om side og spiste pizza - med kniv og gaffel.

HELT PÅ BÆRTUR: Ordførerens pizzamåltid fredag gikk ikke New Yorkere forbi - de mener han bryter gammel pizzatradisjon på disse bildene. Foto: AP Photo/Staten Island Advance, Jan Somma-Hammel/ NTB Scanpix
HELT PÅ BÆRTUR: Ordførerens pizzamåltid fredag gikk ikke New Yorkere forbi - de mener han bryter gammel pizzatradisjon på disse bildene. Skjermdump fra video: AP Photo/New York City Hall / NTB Scanpix
DER, JA: Sånn skal det gjøres, ifølge newyorkere. Foto: AP Photo/Staten Island Advance, Jan Somma-Hammel/ NTB Scanpix