Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her begynner Solveigs (80) og Kjells (81) forsikringsmareritt

Har kranglet med Gjensidige i to år etter at en fyllekjører krasjet i huset.

FYLLESJOKK: Slik så det ut rett etter at en fyllekjører hadde kræsjet inn i ekteparet Kjell og Solveig Nordsveens hus. Foto: Egil Nordsveen
FYLLESJOKK: Slik så det ut rett etter at en fyllekjører hadde kræsjet inn i ekteparet Kjell og Solveig Nordsveens hus. Foto: Egil Nordsveen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjokket av å få en fyllekjører rett inn i husveggen var så voldsomt at Kjell Nordsveen (81) måtte på sykehus. Men det var bare starten, på det som har blitt et mareritt.

- Det er jo veldig trist at det ble sånn, sier kona Solveig Nordsveen (80) i programmet «TV2 hjelper deg», som vises 20.30 i kveld.

Hun snakker ikke bare om fyllekjøringa, men om krangelen som fulgte. I mer enn to år har ekteparet fra Ågreina i Nannestad sloss mot forsikringsselskapet Gjensidige.

- Totalskadet Problemene skyldes ifølge Gjensidige ulike takst-vurderinger av hvor alvorlige skadene er på grunnmuren.

Gjensidiges takstmenn mener huset kan repareres for en halv til én million - men selskapet synes det er vanskelig å ta ansvaret for utbedringen fordi det er ulike meninger om hvordan det skal gjøres.

Familiens takstmenn konkluderer med at huset er totalskadet og at en gjenoppbygging vil koste fra 2 til 3,7 millioner kroner.

- Det er jo en fullverdiforsikring som foreldrene mine har hatt i 54 år. Hvis de skal tape penger på at en fyllekjører kjører inn i huset, er det noe galt, sier ekteparet Nordsveens sønn og kontaktperson Egil Nordsveen til Dagbladet.

- Duger ikke I TV 2-reportasjen krangles det for åpent kamera. Det topper seg da forsikringsselskapets representant Bjarne Aani Rysstad forteller at partene skal forsøke å enes om en uhildet takstmann.

- Hva er det som skal stå i den rapporten?  Vi har altså 6 rapporter fra før, sier Egil Nordsveen i programmet.

- De duger ikke til noen ting når det kommer til stykket, mener faren Kjell. Han og kona har flyttet ut av huset på grunn av fyllekjøreren, og bor nå i en leilighet.

Catch 22 Fordi det ifølge Nordsveen er en fare for at kommunen ikke vil godta en gjenoppbygging samme sted, like ved en vei, kvier familien seg for å rive. I hvert fall hvis de ikke får en forsikringssum som skjermer dem for store tap.

De har endt i en slags Catch 22-situasjon inntil de blir enige med forsikringsselskapet.

Fire måneder etter at reportasjen ble laget, har nye løsningsforslag nå kommet på bordet.

- De har tilbudt oss 1,85 millioner inkludert moms. Det betyr at vi taper noen hundre tusen kroner minimum. Vi har sagt at vi kan akseptere 2,2 millioner kroner, sier Egil Nordsveen til Dagbladet.

«Skadene på huset er så store at familien har vært nødt til å byggemelde reparasjonsarbeidene. Nordsveen kan måtte rive huset fordi det ligger 6 meter fra midtlinje vei. Da må tomten ryddes og de må betale for et nytt hus. Familien ønsker ikke å ta den økonomiske risikoen for dette og har bedt Gjensidige om å stå for reparasjonen av huset», skriver familiens advokat Thorleif G. Bruland til Dagbladet.

- Overrasket Gjensidiges informasjonssjef Bjarne Rysstad forklarer at selskapet til sammen har utbetalt 1,05 millioner kroner for verditap og husleie i den tida det normalt tar å reparere boligen.

«I tillegg til dette har Gjensidige tilbudt 800.000 kroner, noe vi anser å være et godt tilbud ut fra skadeomfanget. Selskapet har vist betydelig vilje til forlik, og vi er overrasket over at vi ikke har kommet til en enighet i denne saken», skriver Rysstad til Dagbladet.

Den overraskelsen er trolig gjensidig.

PÅ TV: Her er ekteparet Kjell og Solveig Nordsveen under opptakene til programmet «TV2 hjelper deg», som vises i kveld. Foto: Egil Nordsveen.
PÅ TV: Her er ekteparet Kjell og Solveig Nordsveen under opptakene til programmet «TV2 hjelper deg», som vises i kveld. Foto: Egil Nordsveen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!