Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her behandles den terrorsiktede nordmannen for skuddskader

- Ønsker ikke kontakt med media, opplyser 22-åringen til sykehuset.

FÅR BEHANDLING: Den 22 år gamle terrorsiktede mannen gjør det klart via sykehusets informasjonsavdeling at han ikke ønsker besøk av media. Dagbladet har valgt å anonymisere sykehuset. Foto: Torbjørn Berg
FÅR BEHANDLING: Den 22 år gamle terrorsiktede mannen gjør det klart via sykehusets informasjonsavdeling at han ikke ønsker besøk av media. Dagbladet har valgt å anonymisere sykehuset. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På denne avdelinga på et sykehus i Oslo-området ligger den 22 år gamle skuddskadde nordmannen til behandling.

Mannen, som er av etnisk pakistansk opprinnelse, ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste da han landet på Oslo lufthavn Gardermoen sist fredag.

- Den innlagte ønsker ikke kontakt med media, opplyser den informasjonsansvarlige ved det aktuelle sykehuset etter forespørsel fra Dagbladet.

Sykehuset, som Dagbladet har valgt å anonymisere, kommenterer ikke mannens tilstand i dag. Dagbladet får opplyst at mannen ble skutt i beinet og er alvorlig skadd, men ikke livstruende. Skadene skal være årsaken til at han kom hjem til Norge.

Terrorsiktet 22-åringen er siktet for terrorisme, straffelovens paragraf 147d - for å ha deltatt i en terrororganisasjon som har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.

- Jeg kan bekrefte at vi har siktet en person som har kommet tilbake til Norge, etter å ha vært i Syria. Utover det faktum at han er siktet for alvorlige forhold, ønsker PST ikke å kommentere denne saken, sa informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste til Dagbladet tidligere i dag.

Det er første gang norske myndigheter sikter en norsk statsborger for terrorhandlinger begått i Syria.

Mannen skal fra september i fjor og fram til i forrige uke deltatt i militære aksjoner i Syria, sammen med de ytterliggående islamistiske organisasjonene Jabath al Nusra og ISIL (Islamske stat i Irak og Levanten, også kjent som Midtøsten).

Nekter straffskyld Advokat John Christian Elden er oppnevnt som forsvarer for 22-åringen.

- Vår klient stiller seg uforstående til siktelsen, og nekter straffskyld, sier Elden som sammen med advokat Karen Forbrigd representerer 22-åringen.

- Etter min oppfatning er dette kreativ lovbruk fra Politiets sikkerhetstjeneste. Hadde de brukt samme kreativitet tidligere, vil samtlige Spania-farere på 30-tallet blitt stemplet som terrorister. Samtidig merker jeg meg at PST mener Syrias regjering er den fornærmede part, sier Elden.

TERRORISME: En 22 år gammel norsk statsborger fra østlandsområdet er nå siktet for terror og drap i Syria. Mannen ligger nå på et sykehus i Oslo. Han var i fjor ikke kjent som en av farligste islamistene i Norge.
TERRORISME: En 22 år gammel norsk statsborger fra østlandsområdet er nå siktet for terror og drap i Syria. Mannen ligger nå på et sykehus i Oslo. Han var i fjor ikke kjent som en av farligste islamistene i Norge. Vis mer
Hele Norges coronakart