Her beklager Ingebrigtsen det seksuelle forholdet

- Jeg vet at veldig mange folk er skuffet over det jeg har gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Nordlys/Dagbladet): I kveld trakk Ap-topp Roger Ingebrigtsen seg som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet på grunn av et seksuelt forhold med ei 20 år yngre jente.

Forholdet ble innledet i 2004, og hun var da 17 år gammel og tillitsvalgt i AUF.

Ingebrigtsen annonserte selv sin avgang på Facebook, og det var avisa Nordlys som først omtalte saken.

- Beklager Da Nordlys møtte Ingebrigtsen etter at han hadde trukket seg i kveld, sa Ap-toppen at han trodde forholdet var historie.

- Jeg trekker meg på bakgrunn av at det er nylig blitt kjent en ting som jeg mente og trodde var historie. Men det kan det ha vært ulike vurderinger av. Det har blitt kjent nylig, og det må jeg forholde meg til. Jeg beklager veldig sterkt det feiltrinnet jeg gjorde, sier Ingebrigtsen i Nordlys-intervjuet.

Han var fylkesråd i Troms på tidspunktet den seksuelle relasjonen fant sted.

- Jeg beklager overfor personen dette gjelder, og alle sammen som på en eller annen måte er berørt. Også beklager jeg egentlig overfor hele Nord-Norge. Jeg har brukt mye tid på politikk i Nord-Norge, jeg heier veldig på Nord-Norge, og jeg vet at veldig mange folk er både skuffet over det jeg har gjort og også skuffet at det får den konsekvensen det nå får, sier Ingebrigtsen til Nordlys.

- Min beslutning Han sier videre til Nordlys at han tok valget om å tre til side selv, men at det var i tråd med ledelsen i Arbeiderpartiet.

- Det er min beslutning å trekke meg. Jeg tar ansvar for de feil jeg har gjort. Jeg har lyse sider, jeg har mørke sider, nå har en mørk side kommet frem. Jeg er veldig lei meg for det, men jeg må gå videre i livet. Jeg tok det valget selv, men det var i full forståelse med partisekretæren, som jeg hadde et møte med i dag, sier han til Nordlys.

Raymond Johansen orienterte pressen om saken på partikontoret på Youngstorget tidligere i kveld.

- Jeg er enig i beslutningen Ingebrigtsen har kommet fram til, og jeg har stor forståelse for at han har trukket seg, sier Johansen på spørsmål fra Dagbladet om Ingebrigtsen ville blitt bedt om å trekke seg dersom han ikke hadde gjort det frivillig.

Bekymret for familien Ingebrigtsen sier videre til Nordlys at det nå først og fremst er sine nærmeste han tenker på.

- Jeg har selvfølgelig hatt mye bedre dager enn i dag, men jeg er egentlig ikke så bekymret for meg selv. Jeg er mer bekymret for de jeg er glad i og de som er rundt meg og jeg kommer til å bruke all min tid nå på å prøve å gjøre deres tid så god som mulig i tiden fremover, sier den avtroppende statssekretæren til Nordlys.

- Jeg har vært i kriser før, men dette er en annen type kriser. Jeg har det ikke bra, men grunnen er ikke først og fremst meg selv. Det er mine nærmeste, folk jeg er glad i, og hvordan de reagerer. For dem er dette minst like brutalt. Det er det aller vanskeligste.

TRAKK SEG: Her er meldingen Roger Ingebrigtsen la ut på sin private Facebook-side i kveld. Skjermdump: Facebook
TRAKK SEG: Her er meldingen Roger Ingebrigtsen la ut på sin private Facebook-side i kveld. Skjermdump: Facebook Vis mer