Her ber LO-lederen om internasjonal boikott av Israel

Foran 1 200 fagforeningsledere fra hele verden gikk LO-leder Hans-Christian Gabrielsen på talerstolen og ba om støtte til kravet om å boikotte Israel.

VIL BOIKOTTE: LO-leder Hans Christian Gabrielsen tok til orde for internasjonal boikott av Israel under årskonferansen til verdens største sammenslutning av fagorganisasjoner, ITUC, i København. Foto: Linda Reinholdtsen/LO
VIL BOIKOTTE: LO-leder Hans Christian Gabrielsen tok til orde for internasjonal boikott av Israel under årskonferansen til verdens største sammenslutning av fagorganisasjoner, ITUC, i København. Foto: Linda Reinholdtsen/LO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dialog og resolusjoner har ikke hatt noen virkning. Derfor konkluderte LO-kongressen i 2017 med at vi nå må bevege oss mot en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel, sa Gabrielsen i innlegget sitt under ITUC-konferansen i København tirsdag.

ITUC eller International Trade Union Confederation er verdens største sammenslutning av fagorganisasjoner og representerer rundt 200 millioner arbeidere i mer enn 160 land.

- LO har i mange år jobbet tett sammen med den palestinske fagbevegelsen i solidaritet med det palestinske folk. Brødre og søstre, den politiske, økonomiske og humanitære situasjonen er alvorlig, sa Gabrielsen.

Liten støtte

Kravet om internasjonal boikott fikk beskjeden støtte under konferansen, og det later ikke til at forslaget vil bli vedtatt når det kommer opp til votering på fredag. Marcus Strohmeier i ÖGB, østerriksk LO, sa de ble sjokkerte da de fikk høre om vedtaket som LO-kongressen fattet i fjor, skriver frifagbevegelse.no.

- Vi mener at en boikott vil føre til en radikalisering av situasjonen. Norsk LO er våre venner, men i denne saken kan vi ikke følge forslaget, sa Strohmeier ifølge nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer