Norwegians konkurrenter frir til Donald Trump

Her ber pilotene president Trump om hjelp mot Norwegian

Ber presidenten trekke tilbake Norwegians omstridte USA-lisens.

DEMONSTRERTE FORAN DET HVITE HUS: Pilotfagforeningenes slagord «Make U.S. aviation great again» er en lett gjenkjennelig omskrivning av Donald Trumps slagord «Make America great again». Her demonstrerer de foran Det hvite hus på tirsdag. Foto:  SWAPA
DEMONSTRERTE FORAN DET HVITE HUS: Pilotfagforeningenes slagord «Make U.S. aviation great again» er en lett gjenkjennelig omskrivning av Donald Trumps slagord «Make America great again». Her demonstrerer de foran Det hvite hus på tirsdag. Foto:  SWAPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag protesterte 140 amerikanske fagorganiserte piloter og kabinansatte mot det norske flyselskapet Norwegian foran Det hvite hus, melder Dallas News.

De mener striden med Norwegian er en ypperlig anledning for Trump til å gjøre alvor av sine valgløfter om å redde amerikanske arbeidsplasser.

- Hvis vi bare greier å komme gjennom all støyen, er denne saken en vinnersak for presidenten og amerikanske arbeidere, sier Chip Hancock, en av lederne i pilotfagforeningen i Southwest Airlines (SWAPA), ifølge Dallas News.

- Nekt Norwegian

Demonstrantenes slagord «Make U.S. aviation great again» er en lett gjenkjennelig omskrivning av Trumps slagord «Make America great again».

Bildene fra foran Det hvite hus viser også slagord som «Gjør det godt igjen» og «Nekt NAI».

NAI er en forkorting for Norwegians irske datterselskap Norwegian Air International. Det var dette selskapet som i desember i fjor, helt mot slutten av Barack Obamas presidentperiode, fikk en like etterlengtet som omstridt lisens til å fly mellom Europa og USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer