Her berges svensken fra 50-metersstupet

Turgåeren skled på ryggen ned fjellsida før han ble sittende fast på ei fjellhylle. Ble reddet av 330-skvadronen og Hovedredningssentralen, som filmet aksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): — Han tok feil veivalg og mistet stien sin. Ruta nedover ble for bratt. Det var bra han stoppet, ellers kunne det gått mye verre, sier fartøyssjef Erland Karlsen til Dagbladet.

Ved 17-tida i går ettermiddag rykket han og mannskapet hans ut under en redningsaksjon i regi av Hovedredningssentralen (HRS) og Forsvarets 330-skvadron ved Søreide i Sogn.

En svensk turgåer i 20-åra sto fast på ei fjellhylle og kom verken opp eller ned.

— Mannen hadde vært på tur til en støl, men slet med å finne veien ned til bygda igjen. Han hadde ikke gode nok klær eller godt nok utstyr, og hadde sklidd en del nedover på ryggen.

640 meter over havet Under hylla svensken ble fanget på, var et stup på 50 meter, som endte i en bratt skråning. Han måtte heises ut fra fjellhylla med et Sea King Redningshelikopter fra 330-skvadronen.

Svensken befant seg 640 meter over havet da han ble reddet.

— Han var uskadd og i fin form etterpå, og takket oss utallige ganger. Alle blir oppspilte etter å ha blitt heist ut på denne måten, men han skjønte at han hadde gjort noen feilvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer