HYGGELIG MØTE:  250 motorsyklister besøkte Elvemo asylmottak for enslige mindreårige flyktninger lørdag. Foto: Rafael Jensen
HYGGELIG MØTE: 250 motorsyklister besøkte Elvemo asylmottak for enslige mindreårige flyktninger lørdag. Foto: Rafael JensenVis mer

Her besøker 250 MC-folk asylbarna: - Det er ufattelig viktig å vise at vi bryr oss

Motorsykkelmiljøet i Harstad bestemte seg for å gjøre stas på avsidesliggende mottak i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Langt ifra alle MC-folk er banditter.

Det ble tydelig understreket lørdag da 250 motorsyklister besøkte Elvemo asylmottak for enslige mindreårige flyktninger, ifølge Nordlys.

Mottaket ligger isolert til i Skånland kommune i Troms og tanken var, ifølge initiativtaker Rafael Jensen, å inkludere asylsøkerne i den årlige motorsykkeldagen i Harstad sentrum.

- Mottaket ligger ganske avsides, og selv om jeg kjører forbi der ofte, så var jeg ikke klar over at det bodde så mange mennesker der. Det er ufattelig viktig å vise at vi bryr oss, og at de ikke skal føle seg utenfor, sier Jensen om besøket.

Prøvesatt motorsykler Etter å ha diskutert situasjonen med kona, kontaktet han Harstad motorhistoriske klubb og MC-miljøet i Harstad. Der fikk han positiv respons, og neste trekk var å få tak i transportmiddel og litt ekstra mat.

Også Evenes Buss og den lokale Rema-butikken vendte tommelen opp. Derfra bar det rett opp til mottaket.

- Vi møtte barna, hilste på dem og lot de som ville prøvesitte på syklene. Så kjørte vi ned til Harstad. Jeg tror at de hadde det veldig flott, selv om mange nok var usikre på det som skjedde. Alle er ikke vant med store folkemengder, og da er det viktig å vise at omgivelsene er trygge og at vi bryr oss, fortsetter Jensen.

Ville samle syklistene og asylsøkerne Han understreker at barna på mottaket ikke er skyld i krigene ute i verden.

Jensen legger også vekt på at han synes det er fint å vise at motorsyklister kan gjør noe bra for folk.

- Folk har inntrykk av at vi motorsyklister bare drikker øl og snakker stygt om innvandrere. Det stemmer ikke. Derfor tenkte jeg at det kunne være interessant å få de to gruppene sammen, sier Jensen om lørdagens arrangement. 

- Fantastisk initiativ Han og motorsykkelmiljøet får solid attest fra Elvemo asylmottak.

Miljøterapeut Lasse Lillegård Løtveit fikk beskjeden om arrangementet et par dager før motorsyklene kom, og brukte først litt tid på å forklare beboerne hva som skulle skje.

Når syklene først kom, satte de pris på dagen, mener Løtveit.

- Et fantastisk initiativ. De fleste som bor her er gutter mellom 15 og 18 år fra Afghanistan, og vi er litt utenfor allfarvei. Da er dette med å komme seg ut og få møte folk veldig viktig, sier Løtveit til Dagbladet.

- Det var en som fikk sitte på med motorsykkelkortesjen. Han var særlig fornøyd, legger miljøterapeuten til.

Planlegger flere turer Løtveit synes særlig at det var morsomt at nettopp motorsykkelklubben stilte opp for asylsøkerne, med tanke på det inntrykket folk .

Det kan skje flere ganger, tror Rafael Jensen.

- Vi er i gang med å planlegge flere turer i nærområdet, gjerne til barn og unge som trenger en koslig stund. Jeg har også sendt mail til det lokale næringslivet og spurt om de kan tenke seg å sponse tråsykler og hjelmer til beboerne på mottaket, sier Rafael Jensen til Dagbladet.

 I EN FLOKK:  Både asylsøkere og MC-folk satte pris på dagen, tror initiativtaker Rafael Jensen. Her i midten på et gruppebilde. Foto: Privat
I EN FLOKK: Både asylsøkere og MC-folk satte pris på dagen, tror initiativtaker Rafael Jensen. Her i midten på et gruppebilde. Foto: Privat Vis mer
 VELLYKKET ARRANGEMENT:  - Vi er i gang med å planlegge flere turer i nærområdet, gjerne til barn og unge som trenger en koslig stund, sier Rafael Jensen (i midten) til Dagbladet. Foto: Privat
VELLYKKET ARRANGEMENT: - Vi er i gang med å planlegge flere turer i nærområdet, gjerne til barn og unge som trenger en koslig stund, sier Rafael Jensen (i midten) til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer