Her bistår de i Norge for første gang

For første gang i organisasjonens historie bistår Leger Uten Grenser på norsk jord.

BISTÅR: For første gang bistår Leger Uten Grenser på norsk jord. Ved Bærum sykehus er de nå en del av beredskapsledelsen i forbindelse med coronapandemien. F.v: Klinikksjef Jardar Hals, anestesilege Monica Thallinger og Leger Uten Grensers logistiker Alexander Buchamnn fotografert på utsiden av Bærum sykehus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BISTÅR: For første gang bistår Leger Uten Grenser på norsk jord. Ved Bærum sykehus er de nå en del av beredskapsledelsen i forbindelse med coronapandemien. F.v: Klinikksjef Jardar Hals, anestesilege Monica Thallinger og Leger Uten Grensers logistiker Alexander Buchamnn fotografert på utsiden av Bærum sykehus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Unnskyld? Hallo? Hallo? Dere må komme hit.

Selv ikke forhåndsklarerte, med Dagbladet-skiltet i hånda og med beredskapsledelsen som sidemann unnslipper vi sikkerhetsvaktenes kontroll ved inngangen til Bærum sykehus.

Alle skal kartlegges for potensiell coronasmitte.

- Det tar litt tid for alle å venne seg til. Men man ser i alle fall at det er strengt, og det er veldig bra, sier Alexander Buchmann.

Trønderen er til daglig HR-sjef for Leger uten grenser i USA, og har mangeårig erfaring som nødhjelpskoordinator på blant annet Filippinene, i Sør-Sudan og i Syria.

De siste ukene har arbeidsstedet vært Bærum sykehus.

Bistår i planleggingen

De fleste av oss assosierer den uavhengige humanitære organisasjonen Leger uten grenser (MSF) med nødhjelpsarbeid i kriserammede områder. Det norske kontoret ble opprettet i 1996, men har aldri før bistått ved krise i Norge.

Det var før coronapandemien.

De siste to ukene har Buchmann en del av beredskapstemaet ved Bærum sykehus i forbindelse med Covid-19 utbruddet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer