Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blåses folk over ende

Orkanen stilner av i Danmark, men uværet fortsetter i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stormen, som i Sverige har fått navnet Simone og St. Jude i Storbrittania, fortsetter nå videre mot vestkysten av Sverige og nordøst over Østersjøen og mot Finland.

- Prognosen sier at det vil bli full og sterk storm opp mot 25-30 meter per sekund, sier meteorolig ved værtjenesten Storm, Marianne Åbrekk til den svenske avisen Expressen.

Trolig vil ikke vinden øke til orkan styrke i Sverige, slik den har herjet i store deler av Nord-Europa. Den kraftige orkanen passerte Danmarks største øy, Sjælland og hovedstaden København mandag kveld og Sør-England natt til mandag.
Mann omkom i Danmark
En dansk mann døde mandag kveld etter å ha fått en flyvende takstein i hodet. Hittil er 13 personer bekreftet omkommet, mens en 14-åring er savnet i Newhaven.

Selv om orkanen avtar i Danmark ber fortsatt  politiet om å være forsiktige, mens svensk politi i de aktuelle områdene ber folk om å ikke ferdes ute.

Sveriges Metrologiske og Hydrologiske Institutt (SMHI) har tidligere sendt ut klasse 3-advarsler for områdene rundt Gøteborg og Kattegatt.

Verste på ti år Flyplassen i Kastrup, som ligger nærmere åtte kilometer sørøst for København sentrum, ble mandag kveld stengt for trafikk og flere fly er innstilt. Flyplassene i Gøteborg og Malmø advarer reisende om mulige forsinkelser.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut er stormen den verste som har rammet Danmark på ti år.

Trafikverket i Göteborg ba tidligere mandag ettermiddag om at innbyggerne må komme seg raskest mulig hjem etter at all tog- og busstrafikk i hele Sør-Sverige er stoppet opp.

Sør- og Østlandet i Norge vil merke lite til stormen, men Meteorologisk institutt melder om mye nedbør og høy vannstand.

VINDSURFING:  Her fra Scaniaparken i det stormen Simone drar inn i Malmø fra Øresund mandag ettermiddag. Stormen vil nærme seg orkan styrke i København og Sjælland mandag kveld. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
VINDSURFING: Her fra Scaniaparken i det stormen Simone drar inn i Malmø fra Øresund mandag ettermiddag. Stormen vil nærme seg orkan styrke i København og Sjælland mandag kveld. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling