Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ble 19 drept på tre dager

Mexicansk fengsel fullstendig ute av kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For andre gang på tre dager har det vært blodige fengselsopprør i det mexicanske fengselet La Mesa i Tijuana. Det berømte fengselet ligger rett over grensa fra USA ved den amerikanske byen San Diego.

- 19 personer er drept og 12 er skadet, opplyser offisielle kilder overfor nyhetsbyrået AP.

Ifølge sikkerhetsansvarlig Daniel de la Rosa har fengselsmyndighetene igjen skapt ro i bak murene.

- Får ikke mat og vann

Fengselet er overfylt med fanger og de la Rosa sier nå at de flytter 200 innsatte til andre fengsel og at de styrker sikkerheten ved fengselet.

De la Rosa skylder på rivaliserende gjenger internt i fengselet og deler av den ene gjengen derfor flyttes, skriver CNN.

Ifølge pårørende til de innsatte skal opprørene være et resultat av at de innsatte ikke skal ha fått mat eller vann siden søndag.

Cirka 500 familiemedlemmer hadde møtt opp utenfor fengselet. De kastet stein, noe som ble svart med skudd i lufta og tåregass fra fengselsvaktene.

OPPTØYER: De innsatte ved La Mesa-fengselet i Tijuana, Mexico har gjort opprør to ganger på tre dager. De hevder at de ikke får mat og vann. De krever også lengre tid med familiemedlemmer som kommer på besøk. Foto: EPA
OPPTØYER: De innsatte ved La Mesa-fengselet i Tijuana, Mexico har gjort opprør to ganger på tre dager. De hevder at de ikke får mat og vann. De krever også lengre tid med familiemedlemmer som kommer på besøk. Foto: EPA Vis mer

Flere branner

Røde Kors sier at de har tatt hånd om 10 skadede personer. Minst fire av dem er innsatte, ifølge AP.

Det er ikke kommet på det rene om de drepte er innsatte eller fengselsvakter.

Men under opprøret som startet søndag og varte i seks timer ble tre innsatte bekreftet døde. Det skal ha startet under en narkorazzia i cellene til de innsatte. Under opprøret skal en fange ha blitt slått i hjel av medfanger mens to andre ble skutt og drept av vakter, ifølge AP.

Det oppsto flere branner i fengselet og meldinger varierte fra 40 til 60 skadede personer.

Ifølge nyhetsbyrået krever også de innsatte lenger besøkstid fra familiemedlemmer.

Fengselsdirektøren er nå suspendert fra sin stilling, melder CNN.

Fengselet La Mesa har slitt med korrupsjon gjennom tidene.

image: Her ble 19 drept på tre dager

Fengselet hadde lenge sitt eget samfunn med egne hjem, butikker, prostituerte og narkotikavirksomhet, men dette ble raidet og ryddet opp i med bulldosere tilbake i 2002.

TATT: En innsatt fraktes vekk etter opptøyene på søndag og i går.
KASTET STEIN: Politistyrker og fengselsvesenet har klart å få ro etter opptøyene, men fangene klarte å lage store skader på fengselet ved hjelp ab steiner og branner
STORE POLITISTYRKER: La Mesa-fengslet øker sikkerheten etter de episodene. Her tar mexicansk politi seg inn i fengselet for å stoppe volden.
FANGET: Flere hundre fanger ble tatt hånd om om sikkerhetsvakter. Nå flyttes 200 av de innsatte til et annet fengsel for å lette på antall innsatte og bryte uvennskapet mellom rivaliserende grupperinger.
- 19 DREPTE: Det har kommet meldinger om at 19 personer ble drept og 12 personer er såret etter gårsdagens opprør.
PRØVER Å FÅ KONTROLL: Store politistyrker kom til for å stoppe opptøyene i går.
MANGE BRANNER: Ifølge meldinger ble rundt 60 prosent av fengselet brannskadd etter at de innsatte gikk til angrep.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!